Oxalis versicolor

Oxalis versicolor
per 15 stuk(s)
€ 7,50
Levering vindt plaats na 03-10-2022
Bloeiperiode
September
Oktober
November
December
Januari
Februari
Gegevens
Bolmaat/omvang
4 cm
Lichtbehoefte
Zon
Planttijd
Herfst
Planthoogte
0 - 10 cm
Plantdiepte
0 - 5 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee

Omschrijving

De bolletjes die u krijgt zijn erg klein van formaat. Zodra u ze ontvangt in oktober moet u ze planten in een liefst stenen pot met een gaatje onderin de pot in een mengsel van potgrond met zand en / of klei.

Direct planten is echt belangrijk, want als u de bolletjes ontvangt willen ze echt gaan groeien.

Plaats de pot buiten op een koele lichte plek en u ziet na enkele weken, als de nachten kouder worden, de kleine handvormige blaadjes tevoorschijn komen. In de loop van november ziet u al de eerste bloemen verschijnen.

Laat de pot gewoon buiten staan, ze kan goed tegen de koude. Enkele graden vorst in de nacht is ook geen probleem. De Oxalis versicolor kan wel verregenen, de pot mag niet zeiknat worden. Zet haar bij veel regen een beetje beschut of als het weer echt verslechterd kunt haar ook binnen halen en in huis een koel en licht plekje zoeken. In huis worden ze wel wat langer maar als u ervoor zorgt dat ze koel staat kunnen ze maandenlang bloeien.

Zet haar dan ook nooit in de buurt of boven de verwarming.

Buiten of in een koude kas of serre heeft de voorkeur, dan blijven ze compacter en feller van kleur.

Als in mei / juni het blad van de Oxalis versicolor afsterft zet u de pot op een droge plek en laat haar gerust uitdrogen. In september geeft u weer wat water en zet u de pot weer buiten. Als de nachten weer kouder worden wordt ze wakker gekust en begint ze weer te groeien.

Het eerste jaar na planten bloeien ze schuchter, het tweede jaar ziet u al veel meer bloemen. Na enkele jaren kan de pot waarlijk uitgroeien tot een fantastisch zacht tapijtje van de aller allermooiste bloempjes.

Voor de liefhebber zeker de moeite waard, niets is zo mooi als de Oxalis versicolor in volle bloei.