Filteren op
Categorie
  • Nieuw!
  • Historische narcissen
  • Kleine narcissen
  • Grote narcissen
  • Meerbloemig en geurend
  • Mengsels en combinaties
Kleur
Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.

Narcissen

Narcissen zijn vroege bloeiers en staan symbool voor het voorjaar. De narcis komt in veel kleuren; van wit, geel en oranje tot roze en soms heeft één bloem zelfs meerdere kleuren. Bonte narcissen geven uw tuin een bijzondere uitstraling en maken zowel u als voorbijgangers vrolijk.

Toon meer

Producten 1-18 van de 98 resultaten

Actaea

Vanaf
€ 5,50 10 st.
Meer info

Ambergate

Vanaf
€ 6,50 10 st.
Meer info

Ambon

Vanaf
€ 6,50 10 st.
Meer info

Art Design

Vanaf
€ 9,50 10 st.
Meer info

Banana Splash

Vanaf
€ 6,50 10 st.
Meer info

Bella Estrella

Vanaf
€ 4,20 10 st.
Meer info
Nieuw
Narcissus Blushing Lady

Blushing Lady

Vanaf
€ 7,00 20 st.
Meer info

Brackenhurst

Vanaf
€ 5,20 10 st.
Meer info

Carlton

Vanaf
€ 4,70 10 st.
Meer info

Cassata

Vanaf
€ 4,90 10 st.
Meer info
Nieuw
Narcissus Cosmopolitan

Cosmopolitan

Vanaf
€ 6,50 10 st.
Meer info

Falmouth Bay

Vanaf
€ 6,30 10 st.
Meer info

fernandesii

Vanaf
€ 5,60 20 st.
Meer info
Nieuw
Ferris Wheel

Ferris Wheel

Vanaf
€ 6,30 10 st.
Meer info

Florentine Sophie

Vanaf
€ 6,60 20 st.
Meer info

Frostbite

Vanaf
€ 7,10 10 st.
Meer info

Geranium

Vanaf
€ 4,90 10 st.
Meer info

Golden Spur

Vanaf
€ 6,90 10 st.
Meer info

Narcissen in de mythologie

Narcissen zijn niet alleen heel mooie planten, ze horen ook bij een heel mooi verhaal. De naam stamt namelijk uit de Griekse mythologie. Narcissus was de zoon van een nimf en hij leefde voor de jacht. Hij was heel aantrekkelijk en bijna iedereen werd verliefd op hem, maar hij stuurde alle aanbidders weg.

Op een dag zag hij zijn eigen spiegelbeeld in een kraakhelder meertje en werd er verliefd op. Het lukte hem echter natuurlijk niet om contact te krijgen met dit wezen. Daarom bleef hij aan het meertje zitten, hopend dat hij en het wezen ooit samen zouden komen. Hij vergat te eten en te drinken en kwijnde uiteindelijk weg. Wat overbleef was een bloem, die misschien wel even mooi was als Narcissus was geweest: de narcis.

Soorten narcissen

Narcissen bestaan in heel veel verschillende soorten en maten. De bloem in de mythe van Narcissus heeft witte blaadjes en een gele trompet. In onze webshop vindt u wel meer dan 150 verschillende soorten narcissen. Voor elke bloemenliefhebber zit er dus wel eentje bij! Bekijk bijvoorbeeld eens de witte narcissen, gele narcissen of de meerkleurige narcissen

Narcissen verzorgen

Narcissen zijn, zeker in Nederland, erg makkelijke bloemen om te verzorgen. Ze kunnen goed tegen ons klimaat. Zolang ze in grond staan die een beetje voedzaam is, kan er eigenlijk weinig mis gaan. Narcissen hebben de voorkeur voor een losse, humusrijke grondsoort, die goed waterdoorlatend is. Ook staan ze graag in de zon, maar in de halfschaduw doen ze het ook goed. Kijk voor tips voor het planten op onze pagina 'narcissen planten'.

Als de bol eenmaal in de grond zit – het planten kan het beste gebeuren in september of oktober – heeft u er eigenlijk geen omkijken meer naar. Het is ook niet voor niets dat u narcissen zo vaak ziet in gemeenteplantsoenen en groenstroken. De bollen gaan voor de winter de grond in en het voorjaar daarna steken de bloemen de kop op. Als de narcis in een goede grond geplant is, houdt hij het vele jaren uit. Ook daarom is de narcis een goede investering: u heeft er jaren plezier van.

Narcissen kopen

Bij Fluwel hebben we een ruim assortiment van verschillende soorten narcissen. Narcissenbollen kunnen helaas niet het hele jaar door geleverd worden, verzenden gebeurt in het najaar.