Narcissen

Narcissen zijn vroege bloeiers. In het voorjaar, als het gras nog niet groeit en de bomen nog kaal zijn, staan de narcissen al te stralen, en hoe. Dit zijn prachtige bloemen. De narcis komt in veel kleuren, van geel en oranje tot roze en soms heeft één bloem zelfs meerdere kleuren. Bonte narcissen geven uw tuin een bijzondere uitstraling en maken zowel u als voorbijgangers vrolijk. Deze leuke bloemen staan symbool voor het vroege voorjaar.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Narcissen in de mythologie

Narcissen zijn niet alleen heel mooie planten, ze horen ook bij een heel mooi verhaal. De naam stamt namelijk uit de Griekse mythologie. Narcissus was de zoon van een nimf en hij leefde voor de jacht. Hij was heel aantrekkelijk en bijna iedereen werd verliefd op hem, maar hij stuurde alle aanbidders weg. Op een dag zag hij zijn eigen spiegelbeeld in een kraakhelder meertje. Hij dacht dat het een knap wezen was dat in het meertje woonde en werd er verliefd op. Het lukte hem echter natuurlijk niet om contact te krijgen met dit wezen. Daarom bleef hij aan het meertje zitten, hopend dat hij en het wezen ooit samen zouden komen. Hij vergat te eten en te drinken en kwijnde uiteindelijk weg. Wat overbleef was een bloem, die misschien wel even mooi was als Narcissus was geweest: de narcis.

Het is dus helemaal niet zo raar dat veel mensen narcissen zulke mooie bloemen vinden. Volgens het verhaal zou iedereen er verliefd op moeten worden! Wij van Fluwel zijn dat in ieder geval zeker wel geworden. Narcissen bestaan in heel veel verschillende soorten en maten. De bloem in de mythe van Narcissus heeft witte blaadjes en een gele trompet, maar op onze site vindt u wel meer dan 50 verschillende soorten narcissen. Voor elke bloemenliefhebber zit er dus wel eentje bij en wij durven zelfs te zeggen dat ook mensen die niet zo van bloemen houden wel een mooie narcis kunnen vinden.

Narcissen verzorgen

Narcissen zijn, zeker in Nederland, erg makkelijke bloemen om te verzorgen. Ze kunnen goed tegen ons klimaat. Zolang ze in grond staan die een beetje voedzaam is, kan er eigenlijk weinig mis gaan. Narcissen hebben de voorkeur voor een losse, humusrijke grondsoort, die goed waterdoorlatend is. Ook staan ze graag in de zon, maar in de halfschaduw doen ze het ook goed. Kijk voor tips voor het planten op onze pagina's 'narcissen planten', 'bloembollen planten' of 'planttips'. Zo komt u goed beslagen ten ijs.

Als de bol eenmaal in de grond zit – het planten kan het beste gebeuren in september of oktober – heeft u er eigenlijk geen omkijken meer naar. Het is ook niet voor niets dat u narcissen zo vaak ziet in gemeenteplantsoenen en groenstroken. De bollen gaan voor de winter de grond in en het voorjaar daarna steken de bloemen de kop op. Als de Narcis in een goede grond geplant is, houdt hij het vele jaren uit. Ook daarom is de narcis een goede investering: u heeft er jaren plezier van.

Narcissen online kopen

Zoals gezegd houden wij bij Fluwel heel veel van narcissen. Wij hebben dan ook een ruim assortiment van verschillende soorten narcissenbollen. Deze bloemen kunt u allemaal gemakkelijk en snel bestellen via onze webshop. Blader gerust eens door onze catalogus heen. Onze bloembollen kunnen helaas niet het hele jaar door geleverd worden, maar in de periode dat ze uit de grond mogen, is onze service snel. Binnen een week heeft u de bestelde bloemen in huis.

Zo’n webwinkel is natuurlijk heel handig als u geen zin heeft om naar het tuincentrum te rijden, maar soms is het ook wel heel leuk om de bloemen in het echt te zien. Als u eens in het echt wilt kijken wat de wereld van de Narcissen allemaal te bieden heeft, bent u dan ook van harte welkom op de Fluwel showtuin aan de Belkmerweg 22 in Burgervlotbrug. In onze Narcissentuin vindt u een van de grootste verzamelingen narcissen in de wereld. Fluwel houdt van de Narcis, zoveel is duidelijk. U kunt ook een aantal van onze bijzondere narcissen kopen.