Meerbloemig en geurend

Een wat onbekendere groep in de Narcissen, maar zeer de moeite waard om eens kennis mee te maken. Ze komen voort uit de wilde jonquilla Narcis die de eigenschap heeft erg lekker te ruiken en heel rijk te bloeien met meerdere bloemetjes per steel. Ik raad het u echt aan hier eens wat van te proberen en er in het voorjaar een bosje van te plukken.

Meerbloemige narcissen

Meerbloemige narcissen hebben meerdere bloemen per steel, zoals de naam al aangeeft. Deze soort narcissen verkopen wij in verschillende varianten. Veel van de meerbloemige narcissen zijn kwetsbaarder dan hun gebruikelijke soorten en doen het alleen goed onder bepaalde omstandigheden. De bollen hebben namelijk dubbel zo veel werk te verrichten. Gelukkig zijn ze wel de ideale soort bloembollen om in de tuin te planten. Wijs ze een lekker zonnig plekje toe, zorg dat hun wortels zich kunnen aarden in een goed gehydrateerde bodem en uw kans op succes is erg groot. Plant enkele bollen bij elkaar in een groepje en in het voorjaar krijgt u een prachtig vol veld. Onze meerbloemige narcissen zorgen voor wat vrolijkheid in uw tuin en kondigen tevens de lente aan.

Wilt u echter ook binnenshuis van deze prachtige meerbloemige narcissen genieten of ze cadeau doen aan een ander, dan kunt u ze natuurlijk altijd in een vaas zetten, of zelfs een aantal bollen in een pot planten en de narcissen zelf opkweken in de vensterbank. Onze meerbloemige narcissen zijn dus multifunctioneel. Sommige soorten zien er misschien kwetsbaar uit, maar ze komen uit een sterk geslacht. Onder gunstige omstandigheden bloeien ze (letterlijk) op. Het kan zelfs voorkomen dat uw meerbloemige narcissen zich geheel aanpassen aan hun nieuwe omgeving en gaan verwilderen. In ieder geval zullen ze ieder voorjaar weer als herboren de grond uitkomen.

Geurende narcissen

Onze geurende narcissen prikkelen meerdere zintuigen tegelijk: ze zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ruiken ook nog eens heerlijk. Daarmee zijn zij de ideale bloembollen om een lentesfeer te creëren in uw eigen omgeving. We kunnen moeilijk de geuren van onze geurende narcissen voor u gaan beschrijven, maar ze zijn allemaal even fris en uniek. Echte lentegeuren! Als u er toch voor kiest om narcissen in uw tuin te planten, waarom dan niet direct kiezen voor soorten die een fantastisch aroma verspreiden? Het planten en verzorgen ervan kost u weinig moeite. Ook onze geurende narcissen gedijen het beste op een zonnige plek, in een bodem die niet te nat is. Voor een ware geurexplosie kunt u deze narcissen dicht op elkaar in groepjes planten.

Wilt u komend voorjaar ook een tuin vol vrolijke lentekleuren, die ook nog eens heerlijk ruikt? Aarzel dan niet en bestel in de webshop van Fluwel.nl een aantal van onze geurende narcissenvarianten. Onze kwekers hebben deze soorten uiteraard uitgetest in de tuinen van Fluwel en daarom kunt u er zeker van zijn dat ze het in uw tuin ook goed zullen doen. Het beste is om in het najaar de bollen al te gaan planten, zodat u zeker weet dat uw geurende narcissen ook echt in het voorjaar zullen gaan bloeien.