Meerbloemig en geurend

De meerbloemige en geurende narcissen zijn nog relatief onbekend, maar zeker de moeite waard om kennis mee te maken. Deze narcissen stammen af van de wilde Jonquilla Narcis die de eigenschap heeft erg lekker te ruiken en rijk te bloeien met meerdere bloemetjes per steel.

Meerbloemige narcissen

Meerbloemige narcissen hebben, zoals de naam al aangeeft, meerdere bloemen per steel. Deze soort narcissen verkopen wij in verschillende varianten. Veel van de meerbloemige narcissen zijn kwetsbaarder dan hun gebruikelijke soorten en doen het alleen goed onder bepaalde omstandigheden. De bollen hebben namelijk dubbel zo veel werk te verrichten.

Gelukkig zijn ze wel de ideale soort bloembollen om in de tuin te planten. Geef ze een lekker zonnig plekje toe, zorg dat hun wortels zich kunnen aarden in een goed gehydrateerde bodem en uw kans op succes is erg groot. Plant enkele bollen bij elkaar in een groepje en in het voorjaar krijgt u een prachtig vol veld met narcissen. Onze meerbloemige narcissen zorgen voor wat vrolijkheid in uw tuin en kondigen tevens de lente aan.

Wilt u ook binnenshuis van deze prachtige meerbloemige narcissen genieten of ze cadeau doen aan een ander? Dan kunt u ze natuurlijk altijd plukken en in een vaas zetten. Of u kunt een aantal bollen in een pot planten en de narcissen opkweken in de vensterbank.

Sommige soorten zien er misschien kwetsbaar uit, maar ze komen uit een sterk geslacht. Onder gunstige omstandigheden bloeien ze (letterlijk) op. Het kan zelfs voorkomen dat uw meerbloemige narcissen zich geheel aanpassen aan hun nieuwe omgeving en gaan verwilderen. In ieder geval zullen ze ieder voorjaar weer als herboren de grond uitkomen.

Geurende narcissen

Geurende narcissen prikkelen meerdere zintuigen tegelijk. Ze zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ruiken ook nog eens heerlijk. Daarmee zijn zij de ideale bloembollen om een lentesfeer te creëren in uw eigen omgeving. We kunnen moeilijk de geuren van onze geurende narcissen voor u gaan beschrijven, maar ze zijn allemaal even fris en uniek. Echte lentegeuren! Als u er toch voor kiest om narcissen in uw tuin te planten, waarom dan niet direct kiezen voor soorten die een fantastisch aroma verspreiden?

Het planten en verzorgen ervan kost u weinig moeite. Ook onze geurende narcissen gedijen het beste op een zonnige plek, in een bodem die niet te nat is. Voor een ware geurexplosie kunt u deze narcissen dicht op elkaar in groepjes planten.