Kleine narcissen

Dit zijn al de Narcissen die niet hoger worden dan 35 centimeter. Mooi in een wat kleinere tuin, vooraan of in potten en bakken. De meeste zijn nauw verwant aan de wilde Narcissen en verwilderen uitstekend.

Kleine narcissen planten

Onze Kleine narcissen hebben een charme die onmogelijk te weerstaan is. Doordat ze zo laag bij de grond blijven kunt u misschien denken dat ze fragiel en onopvallend zijn, maar niets is minder waar. Al onze kleine narcissen hebben onmiskenbare, opvallende vormen en kleuren die u niet over het hoofd kunt zien. Kleine narcissen zijn een mooie aanvulling voor uw tuin, waar u als u het goed aanpakt nog lang plezier van zult hebben. Plant kleine narcissen in een humusrijke bodem met een goede drainage, zodat de wortels niet te nat worden en de bol de nodige grondstoffen in zich kan opnemen om goed te kunnen groeien. U kunt eventueel nog een speciale mest voor bloembollen aan de bodem toevoegen om deze te verbeteren.

Graaf een ondiepe geul die ongeveer twee keer zo hoog is als de bol en leg de narcissenbollen er met de punt omhoog in. Bedek de bollen met aarde en duw deze een beetje aan. Niet te veel water geven maar wel goed vochtig houden. Planten doet u in het najaar en met de juiste omstandigheden en een beetje geluk zullen de bollen in het vroege voorjaar gaan bloeien en dat ook meerdere jaren blijven doen. Er bestaat zelfs een grote kans dat de kleine narcissen zullen gaan verwilderen, oftewel: zich op andere plekken door uw tuin verspreiden. Kleine narcissen kunnen zich dus uitstekend aanpassen aan hun habitat, zelfs zodanig dat zij dezelfde eigenschappen krijgen als wilde narcissen.

Kleine narcissen op Fluwel.nl

We moeten toegeven dat onze kwekers stiekem wel een voorkeur hebben voor narcissen boven alle andere bloembollen, in zodanige mate dat zij een grote collectie narcissenbollen bij elkaar hebben verzameld de laatste jaren, bestaande uit zowel historische als zeldzame soorten. Narcissen zijn nu eenmaal bijzonder. Ze kunnen zich uitstekend aanpassen aan allerlei omstandigheden en door hun vrolijke, lichte kleuren brengen ze een glimlach op ieders gezicht. Groot of klein, dat maakt voor ons verder niet uit. Op Fluwel.nl vindt u een zeer ruim assortiment narcissen, waaronder kleine narcissen. Het zal u misschien nog wel verbazen hoeveel variatie er tussen de verschillende soorten is.

Wij hebben het u makkelijk gemaakt om een keuze te maken, doordat wij veel informatie en persoonlijke ervaringen van de kwekers hebben toegevoegd aan de webshop. Dankzij hun jarenlange ervaring weten zij alles wat er te weten valt over de fascinerende narcis. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen wanneer u vragen heeft, wij staan altijd voor u klaar. Want uiteindelijk is het ons doel om u als klant tevreden te stellen en een goed product bij u af te leveren. Daarom verkopen wij alleen de grootste en beste bloembollen voor een redelijke prijs, zoals u ook op de pagina over Fluwel op onze website kunt lezen.