Kleine narcissen

Deze narcissen worden allen niet hoger dan 35 centimeter. Kleine narcissen zijn ideaal voor in een wat kleinere tuin, of in potten en bakken. De meeste kleine narcissen zijn verwant aan de wilde narcissen en verwilderen uitstekend.
  1. 1
  2. 2
  1. 1
  2. 2

Kenmerken kleine narcissen

Kleine narcissen hebben een charme die onmogelijk te weerstaan is. Doordat ze zo laag bij de grond blijven kunt u misschien denken dat ze fragiel en onopvallend zijn, maar niets is minder waar. Al onze kleine narcissen hebben onmiskenbare, opvallende vormen en kleuren die u niet over het hoofd kunt zien. Kleine narcissen zijn een mooie aanvulling voor uw tuin.

Kleine narcissen planten

Plant kleine narcissen in een humusrijke bodem met een goede drainage. Dit voorkomt dat de wortels niet te nat kunnen worden en de narcissenbol de nodige grondstoffen in zich kan opnemen om goed te kunnen groeien. U kunt eventueel nog een speciale mest voor bloembollen aan de bodem toevoegen om deze te verbeteren.

Graaf een ondiepe geul die ongeveer twee keer zo hoog is als de bol en leg de narcissenbollen er met de punt omhoog in. Bedek de bollen met aarde en duw deze een beetje aan. Geef de bollen niet te veel water, maar zorg wel dat ze goed vochtig zijn. Planten van (kleine) narcissen doet u in het najaar en met de juiste omstandigheden. Met een beetje geluk zullen de bollen in het vroege voorjaar gaan bloeien en dat ook meerdere jaren blijven doen. Kleine narcissen kunnen zich uitstekend aanpassen aan hun habitat, zelfs zodanig dat zij dezelfde eigenschappen krijgen als wilde narcissen en zich gaan verwilderen in uw tuin.

Kleine narcissen bestellen

Onze kwekers hebben stiekem wel een voorkeur voor narcissen boven alle andere bloembollen. Zij hebben een grote collectie narcissenbollen bij elkaar hebben verzameld, bestaande uit zowel historische als meerbloemige soorten.

Narcissen zijn nu eenmaal bijzonder. Ze kunnen zich uitstekend aanpassen aan allerlei omstandigheden en door hun vrolijke, lichte kleuren brengen ze een glimlach op ieders gezicht. Op Fluwel.nl vindt u een zeer ruim assortiment narcissen, waaronder kleine maar ook grote narcissen. Het zal u verbazen hoeveel variatie er tussen de verschillende soorten is.