Historische narcissen

Toen mijn vader eind jaren zeventig narcissen begon te verzamelen kwamen er regelmatig oude bollenkwekers hele aparte oude soorten brengen waarvan ze zich herinnerden dat hun vaders ze nog geteeld hadden. Soorten bloembollen van soms wel meer dan 100 jaar oud. Enkele van deze Historische narcissen vond ik zo leuk en zo goed dat ik er een partij van ben gaan kweken. Soms kom je ze nog wel eens tegen in een oude houtwal of boerderijtuin, prachtige, ouderwetse, vrolijke bloemetjes van soorten die uitstekend verwilderen. Enkele van deze soorten worden natuurlijk ook in onze webshop verkocht.

Historische narcissen soorten

Onze historische narcissen hebben een nostalgisch voorkomen, zeker wanneer u bedenkt hoe lang sommige van deze soorten al bestaan. Doordat ze steeds weer werden geplant en zich aanpasten aan hun nieuwe omgeving hebben ze kunnen blijven overleven. Deze narcissen zijn dus niet zomaar klein te krijgen. Gelukkig maar, want ze brengen een hoop variatie in het geslacht van de narcissen. Kijk bijvoorbeeld naar de soort Glory of Lisse, met haar gele met oranje omrande hart en grote, maagdelijk witte bloemblaadjes. Of de Rose of May, die inderdaad meer doet denken aan een prachtige witte roos dan een narcis. U kunt helpen deze historische narcissen te laten voortbestaan door ze een plek te geven in uw eigen tuin.

Historische narcissen planten en verzorgen

Net als reguliere narcissensoorten bloeien ook onze historische narcissen in het voorjaar, in de maanden april en mei. Het planten van narcissen is heel simpel. Heeft u een mooie plek gevonden, dan graaft u daar een geul van enkele centimeters diep. Leg de bollen erin met de punt naar boven en bedek met een laagje grond. Narcissen gedijen het best in een voedzame, goed gedraineerde bodem. Hierna is het vooral wachten op het resultaat. Wanneer u de narcissen op een goede plek heeft geplant zullen zij in volgende jaren terugkomen en misschien zelfs gaan verwilderen. Voor meer advies over planten en bodemtypes kunt u natuurlijk onze website raadplegen.

Historische narcissen kopen in de webshop van Fluwel.nl

Zoals u wel heeft gemerkt is onze kweker erg gepassioneerd door narcissen. Narcissen zijn dan ook een specialiteit van Fluwel. Wij hebben vele bijzondere soorten in onze collectie en die willen wij graag met u delen. Omdat wij deze soorten zelf ook hebben geplant weten wij precies welke het meest geschikt zijn voor dit klimaat en welke niet. Daarom krijgt u van ons de garantie dat uw narcissenbollen een optimaal resultaat zullen leveren. Is dat niet het geval, dan moet u dat zeker aan ons melden. We doen er alles aan om onze klanten enthousiast te maken over narcissen, zeker over onze historische narcissen. Dus bestel ze vandaag nog in de webshop en geniet van de service van Fluwel.nl!