Grote narcissen

Alle Narcissen die u hier vindt zijn hoger dan 40 cm. Het zijn de ‘gewone’ Narcissen met grote bloemen en een bloem per steel. De werkpaarden van het Narcissenassortiment waar u jarenlang plezier van heeft.

Grote narcissen planten

Onze Grote narcissen zijn betrouwbaar en volhardend. Veel van deze narcissen zijn nog van een oud geslacht of juist soorten die op onze eigen kwekerij tot een hoogtepunt zijn gebracht en nu niet alleen prachtig zijn om te zien, maar ook sterk genoeg zijn om in weer en wind in de tuin te kunnen staan. Bollen van grote narcissen planten is niet moeilijk. Omdat zijn bloeien in het vroege voorjaar, moet u in het najaar al beginnen met planten. Graaf een geul die ongeveer twee keer zo hoog is als de bol en leg de bol er met de punt naar boven in. Het mooiste is om de bollen zo dicht mogelijk bij elkaar in de buurt te planten, dan krijgt u in het voorjaar namelijk een dicht veld vol grote narcissen.

Het fijne aan grote narcissen is dat wanneer zij eenmaal op een goede plek staan, zij nog jaren zullen blijven bloeien en in sommige gevallen zelfs zullen verwilderen (dus bloeien op andere plekken). Narcissen moeten zeker zes uur per dag zonlicht in zich op kunnen nemen. Zij houden van een goed gedraineerde, humusrijke bodem. U kunt de drainage en vruchtbaarheid van uw bodem verbeteren door speciale mest voor bloembollen aan de grond toe te voegen. Maar als dit allemaal in orde is zouden uw narcissen een lang en gelukkig leven moeten kunnen leiden. Na de bloei kunt u het beste direct de bloemen er afknippen, zodat alle energie naar de bol kan gaan, die zich dan weer kan voorbereiden op de volgende bloeiperiode.

Grote narcissen op Fluwel.nl

Misschien is het u al opgevallen toen u voor het eerst de website van Fluwel bezocht, maar onze kwekers hebben een speciale band met de narcis. Veel van de soorten grote narcissen die u in onze webshop kunt kopen staan ook in onze privétuin, waar de narcissen een eigen tuin hebben die de kwekers met veel liefde verzorgen en steeds proberen te verbeteren. U merkt ook hoe sterk deze liefde is wanneer u onze website bezoekt. Steeds weer ziet u persoonlijke beschrijvingen bij de narcissen in de webshop staan. Als een soort niet goed gedijt zijn wij daar ook eerlijk in. Zo ziet u dat u ons kunt vertrouwen en dat wij daadwerkelijk alleen de beste kwaliteit bloembollen aan u zullen leveren. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar helaas houdt niet iedere kweker van bloembollen zich aan de regels.

Ons assortiment grote narcissen bestaat uit een verzameling van oude soorten die een tweede leven hebben gekregen en nieuwere soorten die zich goed hebben aangepast aan het Nederlandse klimaat. Wat zij echter allemaal met elkaar gemeen hebben is dat zij stuk voor stuk uniek en bijzonder mooi zijn. Bezoek onze webshop en ontdek het zelf!