Grote narcissen

Grote narcissen zijn 'gewone' narcissen met grote bloemen en een bloem per steel. Ze worden allen groter dan 40 centimeter. Het zijn de werkpaarden van het narcissen assortiment waar u jarenlang plezier van kunt hebben.

Kenmerken grote narcissen

Onze grote narcissen zijn betrouwbaar en volhardend. Veel van deze narcissen zijn nog van een oud geslacht of juist soorten die op onze eigen kwekerij tot een hoogtepunt zijn gebracht. Grote narcissen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook sterk genoeg om in weer en wind in de tuin te kunnen staan.

Grote narcissen planten

Het planten van grote narcissen is niet moeilijk. Omdat deze narcissen in het vroege voorjaar bloeien, moet u in het najaar al beginnen met planten van grote narcissen. Graaf een geul die ongeveer twee keer zo hoog is als de bol en leg de bol er met de punt naar boven in. Het mooiste is om de bollen zo dicht mogelijk bij elkaar in de buurt te planten, dan krijgt u in het voorjaar namelijk een dicht veld vol grote narcissen.

Het fijne aan grote narcissen is dat wanneer zij eenmaal op een goede plek staan, zij nog jaren zullen blijven bloeien en in sommige gevallen zelfs zullen verwilderen (bloeien op andere plekken). Houd bij het planten van de bollen rekening mee dat narcissen zeker zes uur zonlicht per dag in zich op kunnen nemen.

Zij houden van een goed gedraineerde, humusrijke bodem. U kunt de drainage en vruchtbaarheid van uw bodem verbeteren door speciale mest voor bloembollen aan de grond toe te voegen. Na de bloei kunt u het beste direct de bloemen van de narcissen er afknippen. Zo kan alle energie naar de bol gaan, die zich dan weer kan voorbereiden op de volgende bloeiperiode.

Grote narcissen op Fluwel.nl

Onze kwekers hebben een speciale band met de narcis. Veel van de soorten grote narcissen die u in onze webshop vindt staan ook in onze privétuin. De narcissen hebben zelfs een eigen showtuin die de kwekers met veel liefde verzorgen en steeds proberen te verbeteren.

Ons assortiment grote narcissen bestaat uit een verzameling van oude soorten die een tweede leven hebben gekregen en nieuwere soorten die zich goed hebben aangepast aan het Nederlandse klimaat. Wat zij echter allemaal met elkaar gemeen hebben is dat zij stuk voor stuk uniek en bijzonder mooi zijn. Naast grote narcissen vindt u ook een mooi assortiment van kleine narcissen of mengsels en combinaties van narcissen in onze webshop.