Yellow Parrot

Narcissus Yellow Parrot
per 10 stuk(s)
€ 6,20
Levering vindt plaats na 03-10-2022
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
10 - 20 cm
Plantdiepte
5 - 10 cm
Kleur
Geel
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee
  • Bestel 50 voor € 29,50 en bespaar € 1,50

Omschrijving

Voor een Bloembollenman als ik is dit toch wel een beetje een vreemd klinkende naam, de term ‘Parrot’ of parkiet is in mijn beleving toch meer gebonden aan de Tulpen met de papagaai bloemen. Maar als je goed kijkt naar de sierlijke bloemen van dit kleine Narcisje is ‘Yellow Parrot’ toch wel een goede naam; ze frommelt, ze ruffelt, ze floddert en ze fladdert, ze is gewoonweg leuk en speels.

Yellow Parrot is ook echt een bijzondere Narcis want tot nu toe was deze sierlijke spleetkronige bloemvorm alleen weggelegd voor de grotere Narcissen. Ze is eigenlijk de allereerste miniatuur Narcis met deze bloemvorm. Misschien dat de Narcis Wodka een beetje bij haar in de buurt komt maar die is toch net weer een tikkie groter. En het schijnt dat er in Amerika een Itsy Bitsy Splitsy is die sprekend op haar lijkt, maar die ken ik tot nu toe alleen nog maar van de foto’s en ik denk dat deze Yellow Parrot een heel stukje sierlijker is.

Oorspronkelijk komt Yellow Parrot nog uit onze eigen veredeling en ik ben dan ook heel blij dat ze in goede handen is gekomen bij een gepassioneerde bloembollenkweker in Breezand die haar met liefde groot heeft gebracht.

Yellow Parrot is een unieke Narcis; rijkbloeiend, perfect als potnarcis maar ook in de tuin een stoer en kloek Narcisje. Eigenlijk is ze een soort van spleetkronige Tete a Tete al bloeit ze wel een paar weken later dan de Tete a Tete maar wel met aanzienlijk meer bloemen.