Nieuw

willkommii

Narcissus willkommii
per 20 stuk(s)
€ 6,80
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
7 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
10 - 20 cm
Plantdiepte
5 - 10 cm
Kleur
Geel
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee

Omschrijving

De Narcissus willkommii is een van de kleinste en meest aantrekkelijke verschijningsvormen van de in Spanje in het wild groeiende Narcissus jonquilla.

De Jonquilla Narcis is een species Narcis die nagenoeg overal in Spanje en Portugal in verschillende soorten en maten voorkomt. Al die variaties van de species Narcissus jonquilla zijn in de loop van de jaren door plantkundigen onderverdeeld in subspecies.

Ze zijn er echt in alle soorten en maten; bloeitijd, bloemgrootte, bladkleur, lengte en geur op iedere vindplaats zien ze er weer net even anders uit. Heerlijk voer voor de botanisten, ze raken er niet over uitgepraat. Ik vind het allemaal prima, ik geniet gewoon van de mooie bloemen en de heerlijke geuren. En vooral van deze Narcissus jonquilla willkommii, ze is een van de liefste en meest charmante van de hele familie.

Plant haar op een zonnig plekje in de tuin, of zet uw pot met willkommii in het zonnetje want ze houdt van licht en warmte. Als ze het naar haar zin heeft bij u in de tuin kan ze als geen ander verwilderen.