TG Lava

Narcissus TG Lava
per 10 stuk(s)
€ 6,80
De bloembollen worden binnen 2 weken geleverd.
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
14 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
30 - 40 cm
Plantdiepte
15 - 20 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja

Omschrijving

De doop van deze Narcis heeft mij de mooiste dag van het voorjaar in 2020 bezorgd. Ik zal het even uitleggen; TG Lava staat voor Theater Groep Lava, een werkelijk fantastische kleinkunst toneelgroep van drie geweldige maar doldwaze meiden uit Haarlem die er bij al hun voorstellingen op gefocust zijn om de lachspieren van de toeschouwers naar de fysio te krijgen.

Ieder jaar staan zij een paar avonden in ons avonturenparadijs 'Land van Fluwel' om hun nieuwste uitvoering ten tonele te brengen. Briljante voorstellingen hebben wij te zien gekregen; ‘Sneeuw op de Vensterbank’, ‘Viswijf’ en de meest succesvolle en altijd uitverkochte ‘Tulipa’.

Na afloop van de laatste voorstelling van ‘Viswijf’ en tevens afsluiting van het seizoen 2019 hebben wij de dames van TG Lava als cadeau de belofte gedaan dat wij een Narcis naar ze zouden vernoemen. Zodra de Narcissen weer bloeien op het land zouden wij ze uitnodigen en dan mochten ze de mooiste uitzoeken.

Tot tranen geroerd waren zij bij het aanvaarden dit cadeau. Ik hoefde in het voorjaar ook maar 1 appie te sturen of de meiden stonden de volgende dag tussen Narcissen. Het was fantastisch; mooi weer, mooie bloemen, drie te gekke meiden een prachtige Narcis en champagne.

Ze mochten kiezen welke Narcis ze wilden, maar wat was ik blij dat ze deze het mooiste vonden. Niet alleen omdat ik haar ook mooi vind, het is ook een betrouwbare Narcis die goed groeit en altijd rijkelijk bloeit. TG Lava heeft mij nog nooit teleurgesteld en ik denk dat het een blijver is.

Nu deze Narcis op onze kwekerij deze naam heeft zal ik altijd met een glimlach terugdenken aan die leuke meiden en ik hoop van harte dat u ook eens een voorstelling van TG Lava mag bijwonen. Mocht u dan ook nog eens deze Narcis in uw tuin hebben dan zult u zien dat ook u terugdenkt aan een mooi moment in uw leven als ze weer staat te bloeien.