Nieuw

Snipe

Narcissus Snipe
per 20 stuk(s)
€ 7,80
Levering vindt plaats na 28-09-2021
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
8 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
10 - 20 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee
  • Bestel 100 voor € 35,00 en bespaar € 4,00
per 20 stuk(s)
€ 7,80
per 20 stuk(s)
€ 7,80

Omschrijving

Een Narcisje voor de echte liefhebber. In het jaar 1948 werd zij in Wales geïntroduceerd en al die tijd is zij veelvuldig geruild en verhandeld onder vele Narcissen liefhebbers over de hele wereld. Er is echter nooit iemand geweest die haar op grotere schaal is gaan telen en op de markt heeft gebracht.

Vreemd, want dit Narcisje is het zeker waard om voor een groter publiek geteeld te worden. Ze is zo sierlijk, iedereen die haar ziet wil haar hebben. Naast haar sierlijkheid is het ook nog eens een dankbare Narcis die zeer goed verwilderd. Ik teel Snipe al jaren voor een paar Engelse postorderbedrijven die haar weer doorverkopen aan Narcissen en rotstuinplanten liefhebbers. De vraag is altijd groter dan het aanbod dus ik kan er moeilijk genoeg krijgen om haar ook aan te bieden in de Fluwel webwinkel.

Ik was dan ook zeer blij en verrast toen ik opeens een potje zag staan bij een Hyacinten handelaar op zijn kantoor. ‘Snipe?’ zei ik verbaasd, hoe kom jij daar nu weer aan? Waarop hij zei ‘hoe kan het nu weer dat jij de naam van deze Narcis kent, er is niemand die haar teelt en niemand die haar naam weet.

Zo kwam ik erachter dat een van de grotere bloembollenkwekers een behoorlijk partijtje van dit lieve Narcisje Snipe teelt. Toen ik hem bezocht wist hij mij te vertellen waarom, ze doet het zo goed op de potjes. In de wintermaanden broeien wij Narcissen en Hyacinten op pot voor de veiling, vertelde hij verder, maar we verkopen er ook een paar vanuit een klein winkeltje in de schuur.

Jaren geleden hebben we een keer een paar bollen van Snipe bij je vader gekocht en na een paar jaar telen bleek dit verreweg het meest populaire Narcisje in onze winkel te zijn. Vandaar dat we een partijtje hebben, voor eigen verkoop vanuit ons winkeltje. Ik vroeg hem meteen om, als hij nog eens wat bollen extra had, ze aan mij aan te bieden want ik probeer al jaren tevergeefs mijn partijtje groot genoeg te krijgen voor de Fluwel webwinkel. Dat kon geregeld worden zei hij met een glimlach, zet ze maar op je site, ik heb er genoeg.

Wat ben ik blij dat Snipe nu ook aan u aan kan bieden.