Sint Victor

Narcissus Sint Victor
per 10 stuk(s)
€ 6,80
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
14 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
40 - 50 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Geel
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 50 voor € 32,00 en bespaar € 2,00

Omschrijving

Een van onze Amerikaanse klanten, die een groot leverancier is van Landscapers en groenafdelingen van gemeentes, vraagt altijd om no-nonsens bloembollen. Meat en Potatoes zegt hij altijd, vlees en aardappelen, dat is wat ik wil hebben. Geen geneuzel met mooie bloemetjes die op zwakke plantjes staan. Stoere en sterke bollen die weer en wind kunnen doorstaan en alleen maar mooie en lang willen bloeien. Sint Victor is helemaal zijn Narcis, zij vervuld al zijn wensen.

Vroeger waren de grote gele Trompet Narcissen Golden Harvest en Unsurpassable volop in de handel, dat waren twee van die oer narcissen die niet stuk te krijgen waren. Ik kom ze nog vaak tegen, verwilderd in slootkanten, wegbermen of verwaarloosde tuinen.

Het zou mij niets verbazen als mijn vader destijds deze twee Narcissen met elkaar heeft gekruist en dat Sint Victor een nakomeling van ze is. Ze is uit precies hetzelfde hout gesneden; groeit en bloeit met dezelfde kracht en sierlijkheid als haar ouders, niet stuk te krijgen.

Plant Sint Victor op een zonnig plekje in uw tuin waar ze met rust gelaten wordt en u zult jarenlang plezier van haar hebben.