Over the Top

Narcissus Over the Top
per 10 stuk(s)
€ 8,80
Levering vindt plaats na 03-10-2022
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
18 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
30 - 40 cm
Plantdiepte
15 - 20 cm
Kleur
Geel
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja
  • Bestel 50 voor € 42,50 en bespaar € 1,50

Omschrijving

Collega kwekers onder elkaar gaan dikwijls even elkaar 'te tuinen'. Tuinen moet ik misschien even uitleggen, vroeger heette de landerijen van een bloembollenkwekerij ‘de tuin’. Bloembollen stonden niet op het land maar op de tuin. Als je dan bij de buurman of collega kweker bollen ging kijken ging je even te tuinen. Zo wordt het vandaag de dag nog steeds gezegd door de bloembollenkwekers.

Zo komt ook alle jaren mijn gewaarde collega kweker en Narcissen vriend Rik Pennings uit het Zuid-Hollandse Noordwijkerhout even bij ons te tuinen. Hij is altijd nieuwsgierig of er weer wat moois staat tussen onze zaailingen. Toen hij deze narcis zag zei Rik: dit is echt enorm, zo onwijs heb ik ze nog nooit gezien, gewoonweg over de top.

Ik zei meteen dank je Rik, dat wordt haar naam. Ik kan maar geen passende naam voor haar vinden maar ‘Over the Top’ dekt helemaal de lading. Zo ga ik haar noemen.

Het is niet zo zeer haar bloemgrootte die haar doet opvallen, al zijn ze zeker flink aan de maat. Het is vooral de aparte vorm van de trompet met die enorme ruffle die haar onderscheidt van alle andere Narcissen.

Niet alleen de bloem maar de hele plant heeft wat stoers, alles aan haar is potig, fors en robuust … Over the Top.