Neemmemee

Narcissus Neemmemee
per 5 stuk(s)
€ 7,75
Beschikbaar vanaf 15-05-2022

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
Topsize
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
20 - 30 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja

Omschrijving

Namen geven aan nieuwe Narcissen is niet altijd even gemakkelijk en het soms best wel even puzzelen om een passende naam bij een Narcissenbloem te bedenken. Maar het is aan de andere kant ook een van de leukste dingen die bij het veredelen horen, misschien zelfs het allerleukste. Het vinden van een passende naam bij een bepaalde bloem maakt mij echt blij.

Toen deze naam mij te binnen schoot moest ik echt lachen. Ik had juist een naam bedacht voor een andere Narcis die een toekomst heeft als potnarcis in de tuincentra en de bloemenwinkels: ‘Take me Home’. Het leek mij leuk dat als zij ooit in de winkel staat met een label in de pot met daarop een fotootje en haar naam ‘Take me Home’.

Hoe zou je haar in het Nederlands noemen dacht ik … ‘Neem me mee’, dat klinkt goed dacht ik. En meteen had ik pret bij het idee hoe de Engelsen dit uit moesten spreken, Niemmimie, miep miep miep, dikke pret. Maar ik wist meteen welke Narcis bij de naam Neemmemee paste. Een prachtige zaailing, bescheiden van afmeting, maar met een fantastisch mooi trompetje en een liefelijk kleurtje.

Iedereen die haar ziet op onze kwekerij wil haar meenemen … Neemmemee.