Mallee

Narcissus Mallee
per 10 stuk(s)
€ 7,20
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd.
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
14 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
30 - 40 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Roze
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja
  • Bestel 50 voor € 33,00 en bespaar € 3,00

Omschrijving

Hey, dat is toevallig; terwijl ik deze beschrijving schreef zat ik in een herberg in het Ierse Donegal in afwachting van het 60-jarige huwelijksfeest van Narcissenvriend Brian Duncan.

Ja, u leest het goed, 60 jaar getrouwd. De goede man is inmiddels dik in de tachtig en nog steeds volop Narcissen aan het veredelen. Ieder jaar belooft hij zijn vrouw Betty dat hij het wat rustiger aan gaat doen, maar de mensen die hem goed kennen weten dat er van het rustiger aan doen niets terecht komt.

Als u dan weet dat het zeker 6 jaar duurt voordat je een bloem ziet dat uit een zaadje groeit wat u dit jaar oogst dan begrijpt u dat we hier te maken hebben met een optimist van het zuiverste water. In mijn ogen is Brian Duncan ook de “Meester-veredelaar”. Van alle Narcissen veredelaars heeft hij verreweg de meeste Narcissen op zijn naam staan, inmiddels zijn het er al meer dan 800.

De één nog mooier dan de ander. Zo ook Mallee, een heerlijk heldere wit roze Narcis met een frisse gespleten kroon die sierlijk over het spierwitte dekblad is gedrapeerd. Echt weer zo’n klasse Narcis waar je zeker op afloopt als zij in volle bloei staat.