Gringo

Narcissus Gringo
per 10 stuk(s)
€ 7,80
Levering vindt plaats na 03-10-2022
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
Topsize
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
30 - 40 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Geel
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja
  • Bestel 50 voor € 36,00 en bespaar € 3,00

Omschrijving

Een vreemde eend in de vijver. Op het eerste gezicht lijkt ze op een vrij normale gele Narcis maar toch kan je haar niet voorbij lopen zonder even stil te staan. Je ziet dat er iets niet klopt, maar wat is het?

Als je goed kijkt zie dat op het blad en op de bloem van deze Narcis de waslaag ontbreekt waardoor ze een soort van geplastificeerde uitstraling heeft. Het is echt uniek, ik heb het nog nooit eerder gezien bij Narcissen, ze is een vreemdeling.

Toen ik een jaar of wat geleden bezoek kreeg van mijn Spaanssprekende, uit het Chileense Santiago afkomstige, Narcissenvriendin Madelaine zag zij meteen dat er iets aan deze Narcis anders was.

"Gringo is een passende naam voor deze Narcis, Carlos. Gringo wordt bij ons in Zuid-Amerika gebruikt voor mensen die uit andere werelddelen komen, en deze Narcis lijkt ook wel uit een andere wereld te komen."

Ik heb meteen Gringo op het planthoutje geschreven en de naam aangevraagd. Een van de opmerkelijk punten van deze ‘vreemdeling’ is dat ze wel niet lijkt te weten wanneer het voorjaar over is en dat haar mooie bloemen na een paar weken gerust weer af mogen sterven. Misschien komt het dat ze beter haar best wil doen dan de rest omdat ze er anders uitziet maar het lijkt alsof zij nooit uitgebloeid raakt.

Onwijs wat bloeit ze lang, ik hou wel van die Gringo’s.