Nieuw

Grand Primo Citronaire

Narcissus Grand Primo Citronaire
per 10 stuk(s)
€ 8,50
Beschikbaar vanaf 16-05-2021

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
15 cm
Lichtbehoefte
Zon
Planttijd
Herfst
Planthoogte
30 - 40 cm
Plantdiepte
15 - 20 cm
Kleur
Wit
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja

Omschrijving

Dat is een hele naam voor deze eeuwenoude Narcis, in de 18e eeuw werd zij al beschreven. Maar ze draagt deze gewichtige naam met verve, ze is een uitzonderlijk mooie Narcis.

Ze behoort tot de groep van de oude Tazetta Narcissen waarvan ook Compressus er een is. Honderden jaren geleden, vooral in de jaren 1700, was dit type enorm populair.

Niet alleen om schoonheid, ik vermoed dat de heerlijke geur ook een belangrijke eigenschap was. In de 18e eeuw was de riolering nog niet zoals zij vandaag de dag is. Niet iedereen genoot een dagelijkse douche en de kleding werd niet altijd evenveel gewassen. In deze tijd werden geurende bloemen nog veel meer gewaardeerd dan vandaag de dag.

Hyacinten waren in deze tijd razend populair. Zo ook waarschijnlijk deze Narcis Grand Primo Citronaire. Als u ze plukt voor de huiskamer neemt u dan slechts een paar bloemen, dat is meer dan genoeg om van haar geur te genieten. Een grote bos geeft te veel geur, ze zullen niet stinken maar met tevelen zijn ze gewoonweg te overheersend.

Plant haar wat dieper dan u gewend bent met Narcissen want dit type ouderwetse ‘Tazetta’ Narcissen is wat gevoeliger voor bevriezing dan de gewone Narcissen.