Nieuw

First of March

Narcissus First of March
per 5 stuk(s)
€ 7,25
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
13 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
20 - 30 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Geel
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja

Omschrijving

Normaal gesproken gooi ik Narcissen waar ik niet mee door wil gaan op onze kwekerij op de porriehoop. Als ik ze zelf niet goed genoeg vind om mee door te gaan ga ik ze ook niet aan onze klanten verkopen. Maar voor First of March ga ik een uitzondering maken.

Ondanks de vele complimenten die ik over deze Narcis gekregen heb ga ik er wel mee stoppen; ze is oersterk maar ze is niet vooruit te branden. Het partijtje wordt nauwelijks groter, ze groeit niet. Jammer, want het is wel degelijk een van de betere Narcissen voor de tuin en daarnaast heeft ze voor mij ook nog een grote emotionele waarde. Indirect is ze vernoemd naar ons vader die in het jaar 2003 op 1 maart is overleden. De eerste mooie Narcissen zaailing die na zijn overlijden in bloei zou komen zou ik First of March noemen en dat werd deze.

En ze is toch goed; ze bloeit vroeg en enorm lang met een fantastische heldere gele kleur. De toef die ik jaren geleden bij mijn moeder in de tuin heb geplant bloeit alle jaren weer even mooi of nog mooier.

Maar ook mijn vader zou gezegd hebben; als ze geen brood op de plank brengen kunnen ze opkukelen. Natuurlijk houd ik een paar bollen voor mijn eigen tuin, maar op de kwekerij gaan we er echt mee stoppen. Dit jaar kunt u ze bij ons kopen, misschien volgend jaar nog een paar als het overgebleven plantgoed er erg mooi uitziet maar daarna is het echt over met de First of March.