Nieuw

Carpe Diem

Narcissus Carpe Diem
per 10 stuk(s)
€ 7,20
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
14 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
30 - 40 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 50 voor € 34,00 en bespaar € 2,00

Omschrijving

De Latijnse bewoording voor ‘Pluk de Dag’ en zoals u op de foto’s kunt zien heb ik een keer een bosje Pluk de Dag geplukt. Ik moest ervoor naar Egmond aan de Hoef rijden, een goed half uur bij ons vandaan. Dat deed ik graag want deze Narcis had ik al jarenlang op mijn verlanglijstje staan om in de Fluwel webwinkel aan te bieden. Ze is een toppertje.

Ik was dan ook blij verrast toen kweker Jan de Waard mij belde om deze Narcis te komen kijken. Ik heb een nieuw soort Narcissen gekocht, zei hij, en ik wil even weten wat jij ervan vindt en of je ze misschien kan verkopen. Toen hij mij vertelde dat het een ‘Lace’ zaailing was wist ik meteen om welke Narcis het ging.

Ouwe mazzelaar zei ik tegen hem, deze Narcis had ik ook wel willen hebben; een schitterende, rijkbloeiende en gezond groeiende Narcis met een unieke bloem. Mag ik haar aanbieden in onze webwinkel? Tuurlijk, daarom heb ik je gebeld.

Carpe Diem is uit hetzelfde hout gesneden als A Million Kisses en Besame Mucho, net zo rijk bloeiend en dankbaar in de tuin. Bij het openkomen van haar bloemen laat ze een verfrissend gele kleur zien die tijdens haar langdurige bloei rustig verandert in een zacht roomboter wit.