Bobbysoxer

Narcissus Bobbysoxer
per 20 stuk(s)
€ 6,40
Beschikbaar vanaf 15-05-2022

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
9 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
20 - 30 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee
  • Bestel 100 voor € 29,00 en bespaar € 3,00

Omschrijving

Ik teel dit blije en uitbundig bloeiende Narcisje al jaren, ze komt zelfs nog uit de collectie van mijn vader zo’n twintig jaar geleden. Vreemd genoeg heb ik mij nooit afgevraagd waar haar bijzondere naam vandaan kwam of wat Bobbysoxer betekende.

Wat blijkt; Bobbysoxer was in de veertiger jaren van de vorige eeuw een benaming voor tienermeisjes die gek waren van en dansten op voor die tijd moderne popmuziek. Met name Frank Sinatra had veel Bobbysoxers als fans. Om zich te onderscheiden droegen deze meisjes de zogenaamde ‘Bobby Socks’ onder hun rokken. Een sok met versierde zoom die sierlijk omgeslagen werd boven een comfortabele dansschoen. Het zag er echt fraai uit.

Dit wetende begrijp ik eindelijk waarom dit vrolijk dansende Narcisje de naam Bobbysoxer heeft gekregen. Ook mooi om te weten is dat dit Narcisje reeds in 1949 werd geïntroduceerd en dus een voor die tijd heel hippe naam had. Haar naam is misschien wat in betekenis afgenomen maar het Narcisje is in mijn ogen nog altijd even modieus. Het zou mij niets verbazen als dit blije bloemetje een tweede jeugd tegemoet gaat.

Aan het begin van haar bloei laat ze een fris geel met oranje zien, maar tijdens haar bloei wordt ze lichter van kleur om vervolgens als bijna witgele Narcis het toneel te verlaten.