Angel's Breath

Narcissus Angel's Breath
per 20 stuk(s)
€ 6,40
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd.

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
7 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
10 - 20 cm
Plantdiepte
5 - 10 cm
Kleur
Geel
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 28,00 en bespaar € 4,00
RHS Award of Garden Merit
Meer uitleg

Omschrijving

Ze ziet eruit alsof, en heeft een naam alsof het een teer Narcisje is wat met fluwelen handschoentjes dient te worden aangepakt. Maar niets is minder waar, deze doerak behoort tot de allerbesten.

Als tuin Narcis heeft zij op zeer jonge leeftijd een zogenaamde AGM binnen gewonnen. Een AGM is een Award of Garden Merit uitgereikt door de Bulb Committee van de RHS in Engeland. Deze Award krijg je niet zomaar cadeau, je moet je echt bewijzen als tuinnarcis op de proefvelden van Wisley Gardens.

Daarvoor had Angel’s Breath al een PC achter haar naam staan. Dit staat voor Preliminary Commendation en wordt gegeven aan een nieuwe Narcis als zij er veelbelovend uitziet als shownarcis. Deze PC heeft zij meer dan waar gemaakt, ze is zo mooi dat ze inmiddels vele malen tot beste miniatuur Narcis is verkozen op de Narcissen shows.

Zelf heb ik ook een keer een eerste prijs met haar in de wacht gesleept op de Rosemoor Show in Devon. De beste miniatuur narcis van de hele show met als prijs een prachtig gegraveerd Whiskey glas. Zoals u op één van de foto's kunt zien gaat er bij ons in huis ook weleens iets mis ;-)