Filteren op
Species lelies
Lelies
Kleur

Species lelies

Er zijn ongeveer 100 verschillende, in het wild voorkomende, species lelies en overal op het noordelijk halfrond zijn ze te vinden. Iedere species heeft haar eigen kenmerken en groei eigenschappen, sommige groeien gemakkelijk onder allerhande verschillende omstandigheden en anderen zijn zeer kieskeurig wat betreft de groeiomstandigheden. De bloembollen die wij aanbieden hebben bewezen het gemakkelijk te doen in de tuin en zijn niet al te kieskeurig wat betreft grondsoort en groei omstandigheden.

Toon meer

6 producten

Lilium henryi

Vanaf
5 st. voor € 7,75
Meer info

Lilium lancifolium

Vanaf
5 st. voor € 6,75
Meer info

Lilium pumilum

Vanaf
5 st. voor € 8,50
Meer info

Lilium speciosum Uchida

Vanaf
5 st. voor € 7,75
Meer info
Lilium regale
Uitverkocht

Lilium regale

Vanaf
5 st. voor € 7,75
Meer info

Species lelies 

Over het algemeen zijn de species lelies die vandaag de dag aangeboden worden selecties uit de oorspronkelijke, in het wild voorkomende, lelies. In het wild zie je dikwijls al een grote variatie in een en dezelfde soort en daar wordt al gezocht naar de grootste en sterkst plant om mee door te gaan.

Vervolgens, als de betreffende species wordt vermeerderd, blijft de kweker zoeken naar planten die ten opzichte van de rest beter groeien en bloeien. Telkens zal hij weer doorgaan met de beste planten in zijn partij en zo zie je dat in de loop der jaren de geteelde species lelies aanzienlijk beter worden dan de in het wild groeiende species.

Species lelies planten

Deze prachtige lelies plant u in het voorjaar, want hun bloeiperiode is van juli tot augustus en in sommige gevallen (zoals Lilium lancifolium Flore Pleno) van augustus tot september.

Lelies worden op dezelfde manier geplant als onze andere bloembollen: met de punt omhoog in een geul van enkele centimeters diep plaatsen en daarna bedekken met een laagje aarde. Of u uw lelies in groepjes wilt planten of juist op een heel andere manier mag u zelf bepalen. Dit is het moment dat u uw creativiteit de vrije loop kan laten gaan.

Bekijk per leliesoort (het liefst van tevoren) wat de vereisten zijn voor een optimaal resultaat. Sommige species lelies houden van een bodem met een hoge zuurgraad, andere van een meer neutrale bodem. Wel is de favoriete staanplaats van lelies een plek waar zij minstens zes uur per dag in de volle zon staan. Het zijn immers tropische bloemen.

De species lelies van Fluwel zijn een opvallende verschijning. U zult er dus goed over na moeten denken hoe u ze wilt combineren met andere soorten bloemen en planten in de tuin. Wat u er namelijk verder ook omheen plant, deze lelies zullen het middelpunt van de aandacht blijven. Wilt u hun effect dus versterken of juist nuanceren? Dat is de vraag.

Lelies als snijbloemen

Wat u ook nog zou kunnen doen is lelies kweken als snijbloemen. Wat dat betreft kunt u alle kanten op met onze lelies. Wel moet u er rekening mee houden dat lelies moeilijke bolbloemen zijn om te kweken, omdat zij verschillende eisen stellen aan hun omgeving. Wees dus niet teleurgesteld als het de eerste keer niet het gewenste resultaat oplevert.