Species lelie

Dit is de groep van de in het wild voorkomende lelies. Er zijn ongeveer 100 verschillende, in het wild voorkomende, species lelies en overal op het noordelijk halfrond zijn ze te vinden. Iedere species heeft haar eigen kenmerken en groei eigenschappen, sommige groeien gemakkelijk onder allerhande verschillende omstandigheden en anderen zijn zeer kieskeurig wat betreft de groeiomstandigheden De bloembollen die ik hier aanbied hebben bewezen het gemakkelijk te doen in de tuin en zijn niet al te kieskeurig wat betreft grondsoort en groei omstandigheden.

Over het algemeen zijn de species lelies die vandaag de dag aangeboden worden selecties uit de oorspronkelijke, in het wild voorkomende, lelies. In het wild zie je dikwijls al een grote variatie in een en dezelfde soort en daar wordt al gezocht naar de grootste en sterkst plant om mee door te gaan. Vervolgens, als de betreffende species wordt vermeerderd, blijft de kweker zoeken naar planten die ten opzichte van de rest beter groeien en bloeien. Telkens zal hij weer doorgaan met de beste planten in zijn partij en zo zie je dat in de loop der jaren de geteelde species lelies aanzienlijk beter worden dan de in het wild groeiende species.

Hieronder kunt u onze species lelies bekijken. Mocht de lelie toch niet uw bloem zijn, niet getreurd. Wij zijn gespecialiseerd in tulpenbollen en narcissenbollen, maar wij verkopen ook dahlia's, eranthissen, alliums, blauwe druifjes en heel veel andere bloemen.

Lilium auratum

Vanaf:
€ 7,75
/ 5 stuk(s)
Uitverkocht

Lilium Fusion

Vanaf:
€ 9,50
/ 5 stuk(s)
Uitverkocht

Lilium henryi

Vanaf:
€ 8,25
/ 5 stuk(s)
Uitverkocht

Lilium regale

Vanaf:
€ 8,00
/ 5 stuk(s)
Uitverkocht

Lilium speciosum Uchida

Vanaf:
€ 8,00
/ 5 stuk(s)
Uitverkocht