Lelies

Een lelie kunt u in de tuin het beste als vaste plant gebruiken, de soorten die wij voeren zijn allen volledig winterhard. Het plantseizoen loopt van november tot maart. Plant de lelies liefst zo vroeg mogelijk. Het is het beste de bollen meteen na ontvangst te planten. Indien dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat de grond bevroren is, bewaar de bollen dan koel, vrij van vorst, en draag er zorg voor dat ze niet te veel uitdrogen.

Lelies planten

Lelies plant u tussen de nazomer en het voorjaar, omdat het echte zomerbloeiers zijn. U kunt ze planten op een zonnige plek, maar zorg er dan wel voor dat ze beschut staan. Plant u ze ruim van tevoren in de grond, dan hebben de lelies de tijd om zich goed vast te wortelen en voedingsstoffen in zich op te nemen, zodat u later in het jaar de meest prachtige bloemen in uw tuin heeft staan, die de afgunst van iedereen zullen opwekken. Maar hoe moet u lelies nu precies planten? Zorg dat u een geul graaft die diep genoeg is voor de lelie, zeker vijftien centimeter is ons advies. Houd tussen de bloembollen een ruimte van dertig centimeter aan. De lelie heeft geen bepaalde voorkeur als het op bodemtypes aankomt, als de grond maar goed draineert. Natte voeten zijn funest voor de lelie. Uiteraard kunt u een humuslaag of andere voedingsstoffen aan de bodem toevoegen, zo helpt u de lelie op weg om uiteindelijk groot en sterk te worden.

Uw lelies behoeven weinig verzorging na het planten. Haal wel altijd de verwelkte bloemen direct weg. De zaadvorming van deze bloemen kan namelijk ten koste van de hele plant gaan. Lelies zijn ook uitermate geschikt als snijbloemen. Wanneer u verschillende soorten lelies in uw tuin heeft geplant kunt u een prachtige bos samenstellen voor in huis, of om aan iemand cadeau te doen. Of u laat uw lelies gewoon in de tuin staan, het is uw keuze. Of ze nu in de tuin of in een vaas staan, lelies zijn altijd prachtig. Kijk maar eens hoeveel verschillende kleuren er zijn. Er zijn lelies in alle kleuren, behalve blauw. Er zijn twee- of zelfs driekleurige soorten en zelfs gespikkelde.

Lelies online kopen

Het is haast niet te geloven hoeveel verschillende soorten lelies er bestaan. Hoewel ons assortiment zeer ruim is, hebben wij slechts een kleine selectie kunnen maken uit alles dat deze fantastische bloemensoort ons te bieden heeft. Gelukkig hebben wij alsnog de vele gezichten van de lelie kunnen weergeven in ons aanbod. Bij iedere lelie staat nuttige informatie die u kan helpen een keuze te maken. Desondanks zal het niet eenvoudig zijn. Bent u er toch helemaal uitgekomen, dan kunt u uw lelies gemakkelijk en snel bestellen via onze webshop. Lees hierover ook op onze pagina over lelies kopen.

Het kan soms een paar maanden duren voordat uw bestelling in huis is, omdat wij rekening houden met de periode waarin de bloembollen die wij verkopen geplant moeten worden, maar wachten is in dit geval niet erg. Dat denken wij althans, want een mooie tuin vereist enige moeite. Met onze handige tips kunnen wij het u echter zo gemakkelijk mogelijk maken. Onze experts staan altijd voor u klaar om u een handje te helpen.

Wilt u graag eerst nog wat andere bloemen bekijken? Wij zijn gespecialiseerd in tulpenbollen en narcissenbollen. Ook bloemen als de dahlia, amaryllis, fritillaria of hyacint vinden een plaats in ons assortiment.