Oriental lelies

De groep lelies die op dit moment het meest wordt geteeld in Nederland, honderden hectares worden er jaarlijks van geplant. Dit type lelies is dan ook razend populair bij lelie bloementelers over de hele wereld. Terecht, de Oriëntals zijn de meest kleurrijke en sierlijke Lelies. Wel hebben zij in tegenstelling tot de Lelies uit de andere groepen behoefte aan een licht zure grond. 

Als u weet dat uw grond niet zuur genoeg is voor Oriëntal Lelies kunt u eenvoudig een flinke scheut tuinturf door het plantgat mengen en u zult zien dat het een stuk beter gaat. Let er wel op dat u tuinturf gebruikt, geen potgrond. Potgrond is namelijk neutraal en verandert niets aan de zuurgraad.

Oriental lelies verzorgen

Oriental lelies bieden dus een uitdaging. Ze zijn van grote schoonheid, met hun sierlijke vormen en uitgebreide kleurenpalet. Maar u heeft er wel flink wat werk aan. Deze lelies kunt u niet zomaar in uw tuin planten. U moet de zuurgraad van de bodem waarschijnlijk aanpassen, maar ook zorgen voor een plekje in uw tuin waar de oriental lelies in de zomermaanden de hele dag in de volle zon kunnen staan. Ze kunnen verder absoluut niet tegen kou, want ze komen oorspronkelijk uit een klimaat met milde winters. Een heel eisenpakket, maar als het u lukt deze lelies tot bloei te laten komen heeft u wel iets prachtigs en kostbaars in uw bezit. Onze oriental lelies brengen immers de zomer tot leven in uw tuin.

Planten doet u in het voorjaar. Hoe vroeger u begint, hoe eerder u resultaat kunt verwachten. Bloembollen plant u altijd in een geul van enkele centimeters diep, met de punt naar boven. Hier komt de bloem uiteindelijk uit. In de maanden na de bloei, wanneer de vorst toeslaat, zult u uw oriental lelies moeten beschermen tegen de kou. Het beste is om de bollen in een container in de grond te planten en deze tijdens de winterperiode binnen neer te zetten. oriental lelies kunnen ook fungeren als snijbloemen, mocht u er behoefte aan hebben ook binnenshuis te kunnen genieten van deze bloemenpracht.

Oriental lelies online bestellen op Fluwel.nl

Fluwel biedt u een ruim aanbod aan oriental lelies, met onderling ook nog eens een grote variatie. Zo vindt u waarschijnlijk wel een soort die goed in uw tuin past. Bestellen van oriental lelies gaat gemakkelijk en snel. Binnen enkele muisklikken bent u op de pagina waar u moet wezen. Wij van Fluwel zijn eerlijk tegenover onze klanten en leveren daarom alleen de grootste bloembollen, waarvan wij zeker weten dat zij het goed zullen doen in uw tuin. Mochten er zich toch problemen voordoen met één van onze bollen, dan kunt u contact met ons opnemen en waarschijnlijk kan er wel wat geregeld worden.

Fluwel bestaat uit een aantal experts op het gebied van bloembollen, waardoor u zeker weet dat u op ons advies kunt vertrouwen. Komt u ergens niet uit of vindt u het prettig om eerst wat meer te leren over bloembollen voordat u er zelf mee aan de slag gaat, dan vindt u op onze site meer dan genoeg informatie om u op weg te helpen. Of neem contact op met onze vriendelijke klantenservice. Fluwel staat altijd voor u klaar. Goed contact met onze klanten, hebben wij geleerd, helpt om onze liefde voor bolbloemen zoals de oriental lelies te verspreiden. Dat en nog zoveel meer kunt u verwachten van een bedrijf als Fluwel!