Lilium Robina

Lilium Robina
5 st.
€ 7,25
Beschikbaar vanaf 17-01-2021

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
Gegevens
Bolmaat/omvang
22 cm
Lichtbehoefte
Zon
Planttijd
Winter, Lente
Planthoogte
100+ cm
Plantdiepte
15 - 20 cm
Kleur
Lila
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 25 voor € 30,00 en bespaar € 6,25
  • Bestel 100 voor € 105,00 en bespaar € 40,00

Omschrijving

In de tuin een werkelijk fenomenaal mooie Lelie die je eigenlijk als vaste plant zou moeten beschouwen. Ieder jaar komt zij beter terug dan het voorgaande jaar met grotere stelen en meer bloemen. Robina is een van de eerste Lelies uit de O.T. groep die niet alleen voor de tuin, maar ook als snijbloem uitermate geschikt is, een echte doorbraak in de Lelieveredeling.

De veredelaar Arie, een goede vriend van me, heeft stad en land verzet om tot dit resultaat te komen. Hij moest en zou een gemakkelijk te telen nieuwe O.T. Lelie ontwikkelen die ook aan de eisen van de snij bloemenkwekers zou voldoen. Op enorm grote schaal was hij aan het kruisen, wel 10 verschillende species Lelies werden gebruikt om een grote potpourri van genen te creëren die hij voor zijn project kon gebruiken. Uiteindelijk had hij wel een hectare Lelie zaailingen staan, ruim 300.000 bollen, elke bol een uniek nieuw soort. Er kwamen uit die zee van Lelies slechts 3 planten tevoorschijn die goed waren…

Robina is uiteindelijk als enige overgebleven, omdat ze echt volledig fool proof is. Bollenkweker, bloemenkweker of tuinier, bij iedereen doet Robina het even goed. In de jaren daarop zijn er nog velen gevolgd, maar tot op de dag van vandaag is er nog geen betere gekomen dan Robina.