Krokus planten

Krocus planten

Om op een correcte manier uw krokusknollen te planten, zult u een aantal stappen moeten volgen. Het is geen ingewikkeld proces, maar u moet goed in de gaten houden hoe en wanneer u moet planten. U kunt op ieder moment tussen het einde van de zomer en het einde van de herfst, dus in het najaar, gaan planten. Voor alle bloembollen en -knollen geldt: hoe eerder u plant, hoe vroeger in het voorjaar uw knollen in bloei zullen staan. Om zo vroeg mogelijk in het jaar de lente haar intrede te laten doen in uw tuin, kunt u dus het beste al laat in de zomer beginnen met planten. Krokussen kunt u het beste planten in de volle zon of anders lichte schaduw, ze hebben in ieder geval veel zon nodig om te kunnen groeien.

Krokussen in de tuin

Zorg er ten eerste voor dat uw bodem voorbereid is op de krokusknollen. Werk de grond los, zodat de planten uiteindelijk makkelijk omhoog kunnen komen. De bodem moet vruchtbaar zijn en niet te veel water vasthouden, dus goede drainering hebben. U kunt de bodem, indien deze te vochtig is, mengen met een organische stof. Zo bent u er zeker van dat uw krokussen niet gaan rotten. Graaf vervolgens een geul van vijf tot acht centimeter diep. De ruimte tussen twee knollen moet tussen de vijf en tien centimeter zijn. Eventueel kunt u nog een speciale mest toevoegen, dit helpt om de groei van de knollen te stimuleren en zorgt ervoor dat u extra mooie en sterke krokussen krijgt. Zorg dat u een krokus plant met de punt naar boven, hieruit ontstaat de bloem.

Krokusknollen Online
Krokus-2
krocus-1

 

Krokussen zijn verder eenvoudig te verzorgen. Zorg dat ze genoeg licht krijgen en geef ze niet te veel water. Het gezelschap van andere lentebloeiers vinden ze ook geen probleem, u kunt dus een mooi, vol bloemenveld creëren door uw krokussen af te wisselen met andere bloembollen, zoals narcissen of tulpen. Dit zal er spectaculair uitzien, dat kunt u zich ook wel voorstellen. U kunt sowieso een blik werpen op de pagina ‘Krokus’ op onze site, om alvast te kijken waar uw smaak naar uitgaat. De paarse, knalgele en witte krokussen leveren allemaal een prachtig lentebeeld op en beloven nieuw leven en een frisse start in het komende jaar. Dus geniet vooral van alles wat zij u te bieden hebben, want zo lang blijven zij niet staan. Wij zijn echter niet de enigen die dol zijn op krokussen: dat zijn kleine dieren zoals eekhoorns ook. Verse krokusknollen zijn een ware lekkernij voor ze. Is het echt nodig, dan kunt u nog altijd gaas over uw knollen spannen. Zo bent u er zeker van dat uw knollen gezond blijven en de hele lente lang uw tuin blijven versieren.

Krokussen bij Fluwel

Natuurlijk kunt u bij Fluwel krokussen kopen. Wij verkopen ze zowel los, per soort, als in mengsels. Mocht u dus niet helemaal zeker weten welke bloemen u bij uw krokussen moet planten voor het mooiste effect, bekijk dan zeker even onze bloembollenmengsels. Hier vindt u ook mengsels met andere bijzondere bloemen, zoals blauwe druifjes, hyacinthoides en Anemone. Wij helpen u graag op deze manier om van uw tuin een blikvanger te maken.