Hyacinten

De Hyacint is een bloembol die anders is dan alle andere voorjaarsbloeiende bloembollen. Deftige, zoet geurende en mooi gekleurde toortsen rijzen in het voorjaar op uit de nog onbegroeide aarde. Het zijn ook haar opmerkelijke vorm, haar bevallige kleur en de aantrekkelijke geur die de Hyacint tot een van de meest bekende bloembollen heeft gemaakt. Als u de Hyacint losjes door de tuin heen plant (in plaats van stijfjes gegroepeerd in toefjes) kunt u met Hyacinten de voorjaarstuin heel gewiekst verfraaien.

Geschiedenis van de Hyacint

Hyacinten komen oorspronkelijk niet uit onze omgeving. Van nature groeien ze in het gebied rond de Middellandse zee. De oorspronkelijke versie van de hyacint is dan ook de Hyacinthus Oriëntalis. In Nederland is de bloem al meer dan 400 jaar bekend. Een tijd lang, in de 17e en 18e eeuw was de hyacint dat hij soms omgerekend voor wel 150 euro verkocht werd.

Hyacinten soorten en verzorging

Ondanks dat hyacinten dus eigenlijk uit een warmer deel van de wereld komen, doen ze het erg goed in Nederland. Het zijn gemakkelijke bloemen om in de tuin te hebben. Na het planten heeft u er eigenlijk geen omkijken meer naar. Dit planten gebeurt in de herfst of winter. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tulpen en narcissen, kunnen hyacintenbollen niet zo goed tegen kou. Probeer ze hier dan ook zoveel mogelijk voor te beschermen. Kijk voor meer informatie op onze pagina over hyacinten planten.

Hyacinten doen het dus goed in Nederlandse tuinen, maar ze zijn ook heel geschikt om binnen in een pot te zetten. In beide gevallen is het belangrijk dat de grond goed gedraineerd is. In de tuin betekent dat misschien dat u wat extra losse grond zoals turf door de aarde heen kunt woelen. Zeker als uw tuingrond van nature wat zwaarder is. Bij een pot moet u erop letten dat het water dat teveel is ergens heen kan. Potjes die gaten aan de onderkant hebben zijn heel geschikt om hyacinten in te planten.

Hyacinten worden vaak geplant in clusters van 3 tot 5 bollen van dezelfde soort. Deze bollen mogen zo dicht bij elkaar staan dat ze elkaar net niet aanraken. Bij het kiezen van een soort, is het handig te letten op de plaats waar u uw hyacinten wilt planten. Soorten hyacinten die veel bloemetjes dragen zijn meestal geschikter voor het planten in een pot, omdat ze in de tuin snel om kunnen vallen. Soorten met minder nagels (bloemen) zijn ook minder zwaar en kunnen daardoor prima in de tuin staan.

Hyacinten online kopen

Fluwel is een webwinkel, wat betekent dat wij onze bloemenbollen hier via internet verkopen. U kunt dus bij ons ook hyacinten kopen. In onze catalogus vindt u ons rijke assortiment aan hyacinten en andere bloemen. Wij hebben prachtige foto’s bij onze bloemen staan, zodat u precies weet waar u aan begint als u voor een soort kiest. Mocht u ondanks onze informatie en foto’s toch nog vragen over onze producten hebben? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice. Wij staan graag voor u klaar.

Fluwel heeft direct contact met de meest ervaren en meest gepassioneerde hyacintenkwekers, zodat we steeds de hoogste kwaliteit kunnen leveren. Als u van hyacinten houdt moet u dan ook zeker ons wisselende assortiment in de gaten houden, voor de echte liefhebber hebben wij een hoop te bieden. Onze liefde voor bloemen kan u niet ontgaan!