Hyacinten

Hyacinten worden bijna nooit hoger dan een centimeter of 30. Hyacintenbollen zijn daarom de ideale bloembollen om in potten en bloembakken te verwerken. Maar ook in de tuin kan de Hyacint uitstekend toegepast worden. Vooral in het eerste jaar na planten zorgen ze voor een flinke hoeveelheid kleur.

In de volle grond kan de Hyacint verrassend genoeg jaren achtereen terugkomen. U kunt ze dus gerust in de border laten staan als ze uitgebloeid zijn. De bloemtrossen worden in de loop der jaren wat kleiner, maar blijven hun charme houden, vooral in een wat natuurlijkere setting.

Combineer haar met andere voorjaarsbloeiende bolgewassen zoals de tulp en de narcis voor een vrolijk spektakel van voorjaarskleuren. Mijn favoriete bloembollen om de Hyacint mee te combineren zijn de Anemone blanda ‘Blue Shades’ en de Anemone blanda ‘White Splendour’.

Op onze website kunt u uiteraard hyacinten kopen, maar wij hebben ook veel andere bollen in de aanbieding. Kijkt u maar eens naar onze tulpenbollen, narcissenbollen, alliumbollen of muscaribollen!