Nieuw

Hyacinthus Mascarade

Hyacinthus Macarade
per 5 stuk(s)
€ 7,25
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
16 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
20 - 30 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Roze
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee

Omschrijving

Toen ik een paar jaar geleden samen met bloembollenkweker Jan Penning naar een Engelse Narcissenshow ging in de prachtige RHS-tuin Rosemoor in Devon vroeg hij of we ook een paar Hyacinten van het soort Mascarade mee konden nemen om tussen mijn Narcissen te zetten op de show. Natuurlijk zei ik, en het ruikt altijd lekker in de auto een paar flinke potten met bloeiende Hyacinten.

En lekker ruiken deed het, wat een heerlijke geur hebben Hyacinten toch. En ze was eigenlijk nog wel mooi ook, kan inderdaad erg leuk staan tussen mij Narcissen, vooral de roze kleuren goed bij haar.

Toen ze eenmaal op de show stond had ik er bijna een beetje spijt van. Mooie Narcissen Carlos, werd er gezegd door menig Engelse tuinliefhebber, maar wat is dat voor een Hyacint? Dat is wel een hele mooie die Mascarade. Een en al lovende woorden kreeg ik te horen over haar kleur, haar geur en vooral over haar sierlijk gevulde bloemetjes die deze Hyacint een unieke uitstraling geven.

Als dank voor deze goede promotie mocht ik als een van de eerste een paar bollen in de webwinkel aanbieden van Pennings. Bedankt, onwijs leuk om zo’n mooie nieuwe en vooral aparte Hyacint als Mascarade aan de collectie toe te kunnen voegen.