Fritillaria persica Purple Dynamite

Fritillaria persica Purple Dynamite
per 3 stuk(s)
€ 10,50
Levering vindt plaats na 03-10-2022
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
20 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
100+ cm
Plantdiepte
15 - 20 cm
Kleur
Paars
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja

Omschrijving

Ja, die is de gewone oude bekende Fritillaria persica maar dan in gala tenue. Ze heeft haar doordeweekse kloffie in de kast laten liggen en wijselijk besloten om voortaan op haar Paasbest door het leven te gaan. Keurig netjes tot in de puntjes verzorgd, opgepoetst en opgedirkt. Het resultaat mag er wezen.

Moeder Natuur haalt wel meer van deze grappen uit bij haar kostgangers, ze laat zomaar opeens de waslaag weg die op nagenoeg alle planten aanwezig is. Deze waslaag geeft de planten een soort van laagje grijs waardoor ze er wat dof uitzien. U kunt het vergelijken met verf; mat, glans of hoogglans verf. De Purple Dynamite is op en top hoogglans. 

Ik denk dat we blij mogen zijn dat niet alle planten er zo uitzien, als dat zo was zou de natuur een stuk minder rustgevend zijn. Maar een enkele uitzondering zoals de Fritillaria persica Purple Dynamite is wel fantastisch om te zien.

Ze is verder precies hetzelfde als de gewone Fritillaria persica en voor zover ik haar ken gedraagt ze zich ook precies hetzelfde. Het enige verschil is dat ze er uit ziet alsof ze op weg is naar een bruiloft.