Dahlia's

Dahlia’s zijn makkelijke planten om in de tuin te hebben, ze hebben een enorme groeikracht en laten u zelden in de steek. Daarnaast zijn het natuurlijk ook nog eens hele mooie planten. Dahlia’s staan bekend om hun enorme hoeveelheid bloemen, in prachtige kleuren. De verschillende soorten dahlia’s die wij verkopen hebben een grote variatie aan kleuren en vormen. 

Dahlia’s verzorgen

Om het beste uit uw dahlia’s te halen, plant u ze in een humusrijke goede tuingrond en houdt u ze, vooral tijdens de bloei, goed vochtig. Zeker tijdens droge periodes in de zomer is het belangrijk dat deze planten extra water krijgen. De dahlia komt oorspronkelijk uit Mexico. Het is dus niet onlogisch dat ze graag lekker in de zon staat. Hoe meer zon, hoe beter de dahlia zich voelt en een dahlia die zich goed voelt, ziet er ook goed uit. Een geschikt plekje zoeken om dahlia’s te planten is dus helemaal niet zo moeilijk. Let er wel op dat dahlia’s, als ze jong zijn, erg populair zijn bij slakken en neem snel maatregelen, zodat ze niet uw bloemen opeten.

Als de dahlia het naar haar zin heeft in de tuin zal deze vrolijke plant u bedanken met een overweldigend aantal bloemen. Als u de tijd neemt om wekelijks de uitgebloeide bloemen te verwijderen, kan een dahlia u echt versteld doen staan met de hoeveelheid bloemen die ze geeft. Het is echt zo, voor elke uitgebloeide bloem of zaadknop die u afknipt geeft de dahlia twee bloemen terug. In de oksels van het eerste blad onder de afgeknipte knop komen twee scheuten met bloemen tevoorschijn. Knipt u de uitgebloeide bloem niet af, dan gaat de dahlia zaad maken en komen de scheuten niet of veel later. Dit blijft de dahlia doen totdat de eerste nachtvorst haar heeft geveld. Met het afknippen van de bloemen en de knoppen kunt u het best beginnen als de plant ongeveer 20 cm hoog is.

Dahlia’s in de winter

Zodra de eerste nachtvorst is geweest, kunt u de Dahlia’s het beste meteen rooien. dahlia’s groeien uit en knol en niet uit een bloembol. Knollen zitten vol met water en bevriezen dus snel. Als de knol van een dahlia ook maar een beetje bevroren is, gaat de plant dood. Om dit te voorkomen, moet hij dus op tijd uit de grond gehaald worden.

De knollen kunnen gemakkelijk bewaard worden door ze vorstvrij te bewaren. In een kartonnen doos of papieren zak met houtmot of opgepropte kranten tegen het uitdrogen voelen de dahlia’s zich het lekkerst. Hoe minder de dahlia’s uitdrogen in de winter, des te beter is de start in het nieuwe jaar. De dahliaknollen hoeven in de winter geen extra water te krijgen, zolang ze maar niet op een al te droge plek bewaard worden. In het voorjaar zullen ze zichzelf weer volzuigen met water.

Dahlia’s kunnen het best geplant worden in mei. Dit is vrij laat in het seizoen, maar het voorkomt dat de dahlia’s al meteen aan nachtvorst blootgesteld worden en doodgaan zonder echt tot leven te komen. Doordat de dahlia pas zo laat geplant wordt, bestaat er natuurlijk het risico dat ze maar kort kan bloeien, zeker als de zomer snel voorbij is. Het is ook mogelijk om de plant al eerder in een pot voor te trekken. U zet ze dan in een tuinkas waar ze genoeg licht krijgen. In mei mogen de planten dan naar buiten. Zo kunt u langer genieten van de schoonheid van de dahlia. Lees onze pagina over dahlia's planten voor meer informatie.

Dahlia’s online kopen

Wie houdt er nou eigenlijk meer van bloemen, wij van Fluwel, of toch de dahlia zelf? We weten het zelf niet zeker, zo'n bloemengek als de dahlia kom je ook in ons bedrijf niet gauw tegen. dahlia's blijven maar nieuwe bloemen maken, de bloei van de dahlia is onuitputtelijk, lijkt het wel. Pas als het gaat vriezen houden de dahlia's op met het produceren van nieuwe bloemen. Het is dus te zeggen dat dahlia’s waar voor uw geld zijn. Stelt u zich eens voor dat uw hele border vol staat met die prachtige, uitbundige bloemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat u bij onze webshop dahlia's kopen kunt.

Dahlia’s zijn gemakkelijk te verzorgen en springen enorm in het oog. Kijkt u maar eens naar de mooie foto’s die wij bij onze producten hebben staan. Het mooiste: u kunt uw dahlia’s gemakkelijk online bij ons kopen! Dat kan gewoon hier, via onze webwinkel. Zoals u kunt zien hebben wij een ruim assortiment aan verschillende soorten dahlia’s, die allemaal niet onderdoen voor elkaars schoonheid. Dahlia’s kunnen prachtig gecombineerd worden met gras of met vaste planten. Een tijdlang zijn dahlia’s uit de mode geweest, maar die tijd is voorbij. De dahlia is weer helemaal terug en daar zijn wij bij Fluwel heel blij mee. Het is toch zonde als mensen deze prachtige bloem niet planten vanwege een modegril?

Dahlia's dus. Ze mogen in onze webwinkel niet ontbreken, deze kleine bloemenfabrieken. Plant ze op een zonnige plek in de tuin en u bent verzekerd van spektakel. Als er een bloem verdort, plukt u die af, er komt dan gewoon een nieuwe bloem voor in de plaats. Genieten! Bij Fluwel vindt u een bijzonder assortiment dat vaak wisselt, blijf onze site daarom in de gaten houden. Want ook dat hebben we met de dahlia gemeen: we blijven verrassen!

Kunt u bij de dahlia's niet vinden wat u zoekt? Probeer dan ook onze andere bloemen eens, zoals onze tulpen, narcissen, krokussen of hyacinten.