Alle dahlia's

De dahlia… de zonnigste plant van het bloembollen arsenaal.

Dahlia’s zijn makkelijke planten om in de tuin te hebben, ze hebben een enorme groeikracht en laten u zelden in de steek. Om het beste uit uw dahlia’s te halen plant u ze in een humusrijke goede tuingrond en houdt u ze, vooral tijdens de bloei, goed vochtig. En vergeet niet dat de dahlia van oorsprong uit Mexico komt en dat zij dus van het zonnetje houdt. Des te zonniger, des te beter.

Als de dahlia het naar haar zin heeft in de tuin zal deze vrolijke plant u bedanken met een overweldigend aantal bloemen. En als u de tijd neemt om wekelijks de uitgebloeide bloemen te verwijderen kan een dahlia u echt verbaasd doen staan met de hoeveelheid bloemen die ze geeft. Het is echt zo, voor elke uitgebloeide bloem of zaadknop die u afknipt geeft de dahlia twee bloemen terug. In de oksels van het eerste blad onder de afgeknipte knop komen twee scheuten met bloemen tevoorschijn. Knipt u de uitgebloeide bloem niet af dan gaat de dahlia zaad maken en komen de scheuten niet of veel later. Dit blijft de dahlia doen totdat de eerste nachtvorst haar heeft geveld.

Zodra de eerste nachtvorst is geweest kunt u de dahlia’s het beste meteen rooien want als de vorst de grond in komt en de knol ook maar een beetje bevroren is geweest gaat zij dood. De knollen kunnen gemakkelijk overgehouden worden door ze vorstvrij te bewaren. In een kartonnen doos of papieren zak met houtmot of opgepropte kranten tegen het uitdrogen voelen de dahlia’s zich het lekkerst. Des te minder de dahlia’s uitdrogen in de winter, des te beter is de start in het nieuwe jaar.

Lees ook onze informatie over dahlia's planten of dahlia's kopen. Mocht u liever nog wat andere bloemen willen bekijken, wij hebben een groot aanbod aan tulpenbollen, narcissenbollen, krokusknollen, leliebollen en heel veel andere bolbloemen.

  1. 1
  2. 2
  1. 1
  2. 2