Dahliabollen

Dahlia

De dahlia is een zomerbloeier met een lange geschiedenis in onze tuinen. Vroeger was het een echte troetelplant, die door de boeren werd geplant om er een voorjaar lang bloemen van te kunnen plukken. Want dat kenmerkt de dahlia: véél bloemen, die je kunt plukken, er komen er vaak nog nieuwe voor terug. Dahliabollen zijn één en al levenslust en dat hadden de boeren al vroeg in de gaten. De sierlijke bloemen vonden ook al vroeg hun weg naar de stad.

Fluwel is gespecialiseerd in bloembollen, de kans is groot dat u ons kent van de tulpen en de narcissen. Wat doen wij dan met dahlia's, dat zijn toch eigenlijk knolgewassen? Inderdaad, dat zijn ze, maar net als de bolbloemen waar wij van bekend zijn brengen dahlia's een echt “zomergevoel” mee, en als het ergens voorjaar wordt, dan is Fluwel er graag als eerste bij. Voor mooie dahlia's kunt u dus zeker ook bij ons terecht!

Dahliabollen informatie

Dahliabollen hebben haast evenveel verschillende karakters en gezichten als mensen. De bloemen spreken misschien daarom ook wel zoveel mensen aan. Het is haast onaardig om iets in z'n algemeenheid over al deze zo verschillende bloemen te zeggen. Bij Fluwel hebben we daarom per soort informatie op onze site staan. Zo geven we een eerlijke karakterschets van de mooiste dahlia's die we voor u hebben kunnen vinden.

Dahlia informatie
Dahlia kopen
Dahlia online


De dahlia bloeit vol vreugde. Als u een bloem afknipt, komen er twee bloemen voor terug. De dahlia is een voortdurende bron van kleur, geur en lente. We zeggen wel: de dahlia bedankt ons. Als de dahlia zich op haar gemak voelt in uw tuin, laat ze dat merken met een grote productie van de mooiste bloemen. Wat is er nu leuker dan een plant die u persoonlijk bedankt voor de goede zorgen?

Dahlia kopen

Bij Fluwel heeft u keuze uit verschillende mooie dahliabollen. U kunt ze bij ons kopen zodra we ze weer op voorraad hebben – want dat is natuurlijk seizoensgebonden. Wilt u geen minuut missen van het Dahlia-seizoen? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief, dan stuurt Carlos u een berichtje zodra de Dahlia's in de verkoop gaan (en natuurlijk krijgt u dan meteen ook informatie over de andere bloemen in onze webshop).

Dahlia's kopen bij Fluwel, dat is ook kiezen voor wat wij wel “Fluwel-kwaliteit” noemen: de beste bollen én knollen van de creatiefste kwekers. Bloemen die vaak helemaal niet verkrijgbaar zijn in Nederland, omdat ze meteen naar het buitenland worden geëxporteerd. Door goede contacten in de bloemenwereld kunnen wij deze wereldsterren toch voor u onderscheppen en ze aanbieden in onze webwinkel. Dahlia's waar we trots op zijn dus, alleen bij Fluwel!

Bekijkt u ook de rest van ons assortiment eens, zoals onze populaire blauwe druifjes, de eerdergenoemde tulpen en narcissen, maar ook onze amaryllissen.

Akita Eveline Dahlia Bishop of Llandaff Dahlia Bishop of Leicester Dahlia Claudette Dahlia David Howard Dahlia Engelhards Matador Dahlia Eternal Snow Dahlia Cafe au Lait Gallery La Tour Dahlia Islander Dahlia Jane Dahlia Karma Bon Bini Dahlia Karma Corona Dahlia Kelvin Floodlight Kenora Jubilee Maxime Dahlia Melody Allegro Dahlia Purple Haze