Dahlia Pineland's Princess

Dahlia Pineland's Princess
per 3 stuk(s)
€ 7,35
Beschikbaar vanaf 05-03-2023

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
Gegevens
Bolmaat/omvang
Topsize
Lichtbehoefte
Zon
Planttijd
Lente
Planthoogte
80 - 100 cm
Plantdiepte
0 - 5 cm
Kleur
Roze
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 9 voor € 19,80 en bespaar € 2,25

Omschrijving

Zwaluwstaartjes noemde ik deze vertederende en gevederde uiteindes van de bloemblaadjes. Nee, dit noemen wij Fimbriata wist een Dahlia kweker uit Lisse mij te vertellen.

Dahlia’s met deze, aan het uiteinde, gespleten bloemblaadjes worden ingedeeld in de groep van Fimbriata Dahlia’s. Weer wat geleerd, ik wist wel van het bestaan van de Fimbriata Dahlia’s maar nooit geweten dat het hierom ging.

Om het geheel nog mysterieuzer te maken vertelde hij mij dat er maar liefst 14 verschillende groepen bestaan waar de Dahlia’s in verdeeld worden. Althans, volgens de RHS (Royal Horticultural Society) in Engeland. De Amerikaanse Dahlia verenigingen weten de Dahlia zelfs onder te verdelen in 21 verschillende groepen. Ik heb mij er in proberen te verdiepen maar heb al gauw de pijp aan Maarten gegeven.

Echt, ik ben dol op de Dahlia maar al die verschillende groepen is me te veel. Neem nu de enkelbloemige Dahlia, dat is een makkie zou je zeggen maar al snel kom je erachter dat ook deze enkele bloemen weer zijn onderverdeeld in Enkelbloemig, Collorette, Anemoonbloemig en Stervormige Dahlia’s.

Voor mij een brug te ver, ik blijf ze wel gewoon mooi vinden. Zo ook deze Pineland’s Princess met haar verterende zwaluwstaartjes, prachtig toch.