Dahlia Penhill Dark Monarch

Dahlia Penhill Dark Monarch
€ 5,85
/ 3 stuk(s)
  • Bestel 9 voor € 1,70 per stuk.

Het voorlichtingsbureau van de voedingsraad publiceerde een recept voor het maken van een Soep van Dahliaknollen in de winter van 1944 / 45: 1¼ liter water, 1 kg Dahliaknollen, ½ kg uien, zout, pepersurrogaat. De Dahliaknollen zeer dun schillen of schrappen, wasschen en raspen of in kleine stukjes snijden. De uien snipperen en met de klein gesneden Dahliaknollen in een weinig olie 5 minuten smoren. Het water en het zout toevoegen en de soep 30 à 45 minuten laten doorkoken of in de hooikast gaar laten worden. De soep op smaak afmaken met pepersurrogaat. Van tulpenbollen is het algemeen bekend dat ze in de hongerwinter vrij veel worden gegeten want die waren natuurlijk wat meer voorradig. Maar ook de Dahlia was een welkom product uit de bollenschuren om de honger te stillen. In het land van herkomst van de Dahlia, Mexico, werd de Dahlia vroeger ook door de Azteken veel genuttigd. O ja, ik moet ook nog wat vertellen over Penhill Dark Monarch, net als zijn zusje Penhill Watermelon een Dahlia met vrolijke bloemen. Ze passen goed samen, in combinatie geplant is ook heel mooi.

Bloeiperiode
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Latijnse naam
Dahlia Penhill Dark Monarch
Bolmaat/omvang
Topsize
Planthoogte (cm)
100+ cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Kleur
Roze
Planttijd
Lente
Plantdiepte (cm)
0 - 5
Potplant
Nee
Snijplant
Ja
Topsize
100+ cm