Crinum powellii Album

Crinum powellii Album
per stuk
€ 4,50
Beschikbaar vanaf 27-02-2022

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
Gegevens
Bolmaat/omvang
Topsize
Lichtbehoefte
Zon
Planttijd
Lente
Planthoogte
60 - 80 cm
Plantdiepte
5 - 10 cm
Kleur
Wit
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee
  • Bestel 3 voor € 12,00 en bespaar € 1,50

Omschrijving

Als u echt een imposante plant in de tuin wilt hebben, probeer dan deze witte Crinum powelli Album. De toef die u op de foto ziet staat al jaren in Wisley Gardens nabij Londen, iedere nazomer valt zij mij op.

Om zo’n mooie volle plant te krijgen heeft u wel geduld nodig, deze Crinum staat er waarschijnlijk al een jaar of 10. Als u haar plant behandel haar dan als een struik en probeer haar daar te laten staan waar ze wordt geplant. Menig struik is eenvoudiger te verplanten dan een volwassen Crinum.

Vaak lees je dat de Crinum powelli niet winterhard is en het is waar dat ze kunnen bevriezen. Maar dan moet het echt heel hard vriezen, bij mijn moeder in de tuin staat een roze Crinum powelli die al vele strenge winters heeft overleefd. Een beetje toedekken met een pluk stro of een jute zak is voldoende om haar een strengere winter door te helpen.

Zoek ook een wat warmer en zonnig plekje in de tuin. De Crinum houdt van de zon die haar beter doet groeien en rijker doet bloeien. Als u in een gebied woont waar het redelijk kan winteren is, als u de mogelijk heeft, een plekje tegen een muur op het zuiden ideaal voor de Crinum.

De bollen van de Crinum die wij u sturen zijn onwijs groot, ze komen van de Nerine en Amarine kweker Kitty de Jong in Roelofarendsveen. Daar stonden ze jarenlang achter haar bedrijf als proef om te kijken of ze geschikt waren voor de snijbloemenmarkt. Als snijbloem voldoen ze niet helemaal aan de verwachtingen dus toen Kitty mij vertelde dat de bollen gerooid werden heb ik meteen gevraagd of wij ze in onze webwinkel aan mochten bieden.

Dit is dus een eenmalig aanbod, volgend jaar is deze Crinum powelli alba niet meer beschikbaar in de Fluwel webwinkel. Ik hoop van harte dat ze dan bij u in de tuin staan en dat u er vele jaren van kunt genieten.  

Als u de Crinum plant zorg er dan voor dat de bovenste 5 centimeter van de lange neus van de bol boven de grond uitsteekt. Als u dat doet zit de Crinum bol op de goede diepte.