Bolbloemen en bijen

Bolbloemen en bijen

Bolbloemen, dat zijn alle bloemen die uit een bol groeien: tulpen, narcissen, krokussen, ga zo maar door. Er zijn veel verschillende bolbloemen en allemaal verschillen ze, maar toch hebben ze ook veel gemeen. Niet alleen mensen houden van deze bloemen, ook dieren weten ze te vinden. Het is interessant dat bolbloemen bijen in het bijzonder weten te verleiden. Juist in deze tijd is dat een belangrijk gegeven, want bijen hebben het moeilijk.

Bijensterfte bestrijden

Bijen zijn onmisbare harde werkers in de natuur. Dat er de laatste jaren minder en minder bijen worden geteld baart onderzoekers dan ook zorgen. Er is een grote bijensterfte gaande, als gevolg van pesticiden en een tekort aan wilde bloemen in stedelijke omgevingen. U kunt zelf de bijensterfte bestrijden door meer bloemen aan te planten. Daar helpt Fluwel u natuurlijk graag bij.

Bolbloemen voor bijen

Met bolbloemen bijen helpen, het is een leuke manier om zelf bij te dragen aan een betere wereld. Natuurlijk lossen bolbloemen niet alles op, maar het is in elk geval iets wat u zelf kunt doen. Plant verschillende bolbloemen in uw tuin, zoals tulpenbollen of narcissenbollen, en laat de bijen maar komen. Zeker in combinatie met andere bloemen en planten (bijvoorbeeld een vlinderstruik of rozen) maakt u van uw tuin zo een waar bijenparadijs. Daar heeft uw hele buurt profijt van.

Een andere optie is wat wel guerilla gardening wordt genoemd: zelf bloemen planten in het wild. Hier moet u natuurlijk wel verantwoordelijk te werk gaan. Plant bijvoorbeeld bloembollen op braakliggende terreinen, in bermen of aan de rand van een bosje. Zorg ervoor dat u geen andere bloemen verdrukt, plant de bolbloemen dus alleen in zand of tussen het gras. Juist zo geeft u met uw bolbloemen bijen een extraatje, dat hebben ze nodig!

Let er bij het planten van verschillende bolbloemen wel op dat u soorten kiest die op verschillende momenten bloeien. Zo hebben de bijen langer profijt van de bloemen die u geplant heeft. Hierover kunt u meer lezen op onze pagina over bloeiende bolbloemen.

Bolbloemen bestellen

Als u met bolbloemen bijen wilt helpen, moet u natuurlijk wel eerst over bloembollen beschikken die u kunt planten. Die bloembollen bestelt u bij Fluwel, op die manier helpen wij u dus weer. In onze webwinkel kunt u de mooiste bloemen voor in uw tuin uitkiezen en bestellen. Fluwel houdt van bloemen én van bijen!