Uitgelicht bij Fluwel

Carlos

Onze categorie ‘uitgelicht’ bevat allerlei soorten bloembollen waarvan wij vinden dat ze wel een beetje extra aandacht kunnen gebruiken. Of het nou een persoonlijke favoriet is, een soort dat snel uitverkocht raakt of omdat de kleur in de mode is: alles kan. Op dit moment staan de tulp Blushing Girl , de narcis Queen Beatrix en de narcis Carlton in deze categorie. Ook de tulpenmix French Blend Rose behoort tot onze uitgelichte soorten deze maand.

Carlton

Onze tulp Blushing Girl is, hoewel de naam overeenkomt, niet te verwarren met Blushing Lady. Blushing Girl komt van oorsprong uit Letland en is een lange, elegante tulp. Ze is wit met roze randen aan de bloemblaadjes: het roze spreidt zich uit over het bloemblad naarmate de tulp langer bloeit. Met roze als terugkerende modekleur is French Blend Rose naast Blushing Girl ook zeker op haar plaats. Deze tulpenbollen zijn twee prachtige aanraders die helemaal aan de tuintrends van 2017 voldoen!

Blushing Girl
French Blend Rose

De narcissen Carlton en Queen Beatrix zijn beiden wat Onze Lieve Heer in Zijn hoofd gehad moet hebben toen Hij de narcis schiep, wat Narcissus geworden moet zijn nadat hij in het water viel of gewoon wat ieder zich voorstelt als ze het woord ‘narcis’ horen: een grote, stevige gele bloem die haar mannetje staat. Beiden hebben ze een RHS Award of Garden Merit. Queen Beatrix heeft een prachtig verhaal: de narcis is door een gewaardeerd bollenman aan het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis geschonken als bedank voor de goede zorgen die het ziekenhuis zijn vrouw verleend had. Onze voormalig Koningin Beatrix (de inmiddels afgetreden Prinses Beatrix) is de beschermvrouwe van het AvL-ziekenhuis. De narcis doet haar naam eer aan.

Queen Beatrix

Carlton is al lange tijd populair: het is de afgelopen veertig jaar de meest gebruikte en geteelde grote gele narcis geweest. Als u wel eens van die mooie verwilderde narcissen in het voorjaar ziet, is de kans groot dat het Carltons zijn. Deze narcissenbollen verwilderen namelijk prachtig, en hoewel de bol af en toe wat gevoelig kan zijn voor bolrot, is deze narcis oersterk zodra ze eenmaal geplant is.

Bij Fluwel hopen we dat u weer nieuwe inspiratie uit onze categorie Uitgelicht kunt halen, en we wensen u veel plezier met tuinieren dit najaar!

Carlos

14-10-2016 15:55 Nieuws