Blog

8 mei 2022

Dahlia’s nog een paar dagen beschikbaar.

Druk Druk Druk, toch maar even een nieuwsbrief.
Natuurlijk om u te zeggen dat u tot en met aankomende woensdag 11 mei de zomerbloeiende bloembollen kunt bestellen.
Ik maak het niet te lang want alles bloeit buiten en ik heb geen tijd (lees geen zin) om over Dahlia’s te schrijven.

Lees verder
17 april 2022

De Narcis, de bloem van het Paasfeest.

Het werd mij laatst een keer gevraagd door een dierbare vriendin; ‘hoe komt het dat Pasen samengaat met de kleur geel. ‘Door de Narcis natuurlijk’ antwoordde ik natuurlijk meteen. Maar eerlijk gezegd wist ik het ook niet, dus maar even gegoogeld. Op het wereldwijde web kom je allerhande wijsheden tegen die je precies vertellen waarom de kleur geel bij Pasen hoort, volgens mij klopt er weinig van. ‘Feest van licht en lichtjes zijn geel’ wordt er meestal gezegd, maar dat klopt sowieso niet, dat is de Kerst.

Lees verder
10 april 2022

Er zijn Showpaarden en er zijn werkpaarden

Dit oude gezegde wordt meestal gebruikt in de mensenwereld maar mijn vader zei het dikwijls over de Narcissen. Vooral over de Narcissen die beroemd werden door prijzen te winnen op de Engelse bloemenshows. Schitterende Narcissen tot in de puntjes en tot in de perfectie veredeld; Perfecte symmetrische dekbladen met trompetten erop die nog rechter zijn dan een kachelpijp.

Lees verder
3 april 2022

Geen Paniek

Tulipa White Emperor heeft er waarschijnlijk een beetje spijt van dat ze zo vroeg was dit jaar.

De telefoon staat roodgloeiend door de vele verontruste klanten die zich afvragen of de door hun, met veel liefde geplante bloembollen, de vorst en de sneeuw wel zullen gaan overleven.

Lees verder
20 maart 2022

Een bosje Narcissen op tafel.

Als het je als Narcissen liefhebber allemaal net even te lang duurt voor de Narcissen gaan bloeien zou je kunnen overwegen om zo rond half maart naar Cornwall te gaan want in Cornwall breekt het voorjaar altijd net iets eerder aan. 

Lees verder
13 maart 2022

De Dahlia

Het liefst zou ik natuurlijk over de Narcis schrijven, maar ik moet ook bij de les blijven en u, de lieve nieuwsbrief lezer, voor de Dahlia proberen te enthousiasmeren.  

Lees verder
6 maart 2022

Voorjaar

Voorjaar

De ene keer heb je alle tijd en weet je geen letter op papier te krijgen, de andere keer zit je hoofd vol met verhalen maar kan je de tijd niet vinden om het op te schrijven.

Lees verder