Blog

16 april 2019

Narcissen veredelen

Veredelen is het maken van nieuwe soorten. Bij de Narcis doe je dit door het stuifmeel van de ene soort op de stamper van de andere narcis te smeren.

Lees verder
17 januari 2019

De Lelie

Wat is het toch met de Lelie dat ze door zoveel tuinliefhebbers wordt geadoreerd?

Lees verder
25 oktober 2018

Relaxed tuinieren met bloembollen

Mensen vragen het mij zo vaak; welke bloembollen komen goed terug? Als antwoord op de vraag hier mijn top 5 van meest betrouwbare bloembollen.

Lees verder
16 augustus 2018

Narcissen in het klein

Bij het horen van Narcis denken mensen vaak aan die mooie gele toeven met blije bloemen die vroeg in het voorjaar te zien zijn. Maar er is meer dan alleen geel, en er is meer dan alleen groot. Narcissen zijn er ook in miniatuur afmetingen in vele kleuren en vormen.

Lees verder
2 augustus 2018

Zantedeschia, het proberen waard.

De Zantedeschia is bij velen beter bekend als de ‘Calla’. Dit moderne knolgewas heeft de laatste jaren een enorme metamorfose ondergaan. Ze komt van origine uit Zuid Afrika en is al zo oud als de weg naar Kralingen, maar zo’n tien jaar geleden werd ze opeens hip.

Lees verder
26 juni 2018

Mag ik even bij u binnenkijken?

Als u een bloembol in de zomermaanden ziet zou je denken dat ze volkomen in rust is en lekker ligt te wachten tot ze weer wordt geplant in de herfst… niets is minder waar.

Lees verder
22 juni 2018

De oogst is weer begonnen

De eerste Tulpenbollen rollen achter de rooimachines in de kisten. Spannend voor de Tulpenbollenkweker want waar het gaat om de oogstverwachting zijn de bloembollenkwekers maar matig gestemd. ‘Ze zullen de mand niet overlopen’ krijg ik als antwoord als ik vraag wat ze van de oogst denken.

Lees verder
6 november 2017

Tulpen planten

Bloembollen planten, het is nu de tijd. Waarom moet tulp die in het voorjaar bloeit in het najaar geplant worden? Als ze toch pas in april en mei bloeien zou je denken dat je haar net zo goed in maart kunt planten. Maar helaas gaat dat voor de tulp en de andere voorjaarsbloeiende bloembollen niet op. Deze vraag kan je het beste beantwoorden door

Lees verder