Blog

26 juni 2022

Hoe worden ze?

Als je dit zo rond deze tijd aan iemand vraagt die werkzaam is in de bollen weten ze meteen wat je bedoelt; de oogstverwachting.
Altijd spannend voor de bloembollenkweker, hoe worden de bollen? Ze hebben het er al maanden over, ze bezigen termen als ‘Best Bollenweer’ ‘Oostenwind grmblgrmblbrombrom met oostenwind groeit niets’ ‘best buitje voor de bollen’ ‘het is te koud’ ‘het is te nat’ en al zulks gemiep waar geen mens wat aan heeft. In de aanloop naar de oogst worden ze altijd nog drie keer goed en drie keer slecht, geen mens die het weet.

Lees verder
5 juni 2022

Baskenland

De vorige twee nieuwsbrieven is het helemaal mislukt maar ja, ik kom er nu echt niet meer onderuit, ik zal u toch een keer over Spanje moeten vertellen. Een door Brian Duncan georganiseerde ontdekkingsreis in de Pyreneeën met als doel zoveel mogelijk Narcissen te gaan bewonderen in hun natuurlijke omgeving.

Lees verder
29 mei 2022

De Pyreneeën

Nogmaals ga ik proberen u het mooie verhaal te vertellen van mijn expeditie naar de Pyreneeën met een aantal goede Narcissen vrienden.

Lees verder
8 mei 2022

Dahlia’s nog een paar dagen beschikbaar.

Druk Druk Druk, toch maar even een nieuwsbrief.
Natuurlijk om u te zeggen dat u tot en met aankomende woensdag 11 mei de zomerbloeiende bloembollen kunt bestellen.
Ik maak het niet te lang want alles bloeit buiten en ik heb geen tijd (lees geen zin) om over Dahlia’s te schrijven.

Lees verder
17 april 2022

De Narcis, de bloem van het Paasfeest.

Het werd mij laatst een keer gevraagd door een dierbare vriendin; ‘hoe komt het dat Pasen samengaat met de kleur geel. ‘Door de Narcis natuurlijk’ antwoordde ik natuurlijk meteen. Maar eerlijk gezegd wist ik het ook niet, dus maar even gegoogeld. Op het wereldwijde web kom je allerhande wijsheden tegen die je precies vertellen waarom de kleur geel bij Pasen hoort, volgens mij klopt er weinig van. ‘Feest van licht en lichtjes zijn geel’ wordt er meestal gezegd, maar dat klopt sowieso niet, dat is de Kerst.

Lees verder
10 april 2022

Er zijn Showpaarden en er zijn werkpaarden

Dit oude gezegde wordt meestal gebruikt in de mensenwereld maar mijn vader zei het dikwijls over de Narcissen. Vooral over de Narcissen die beroemd werden door prijzen te winnen op de Engelse bloemenshows. Schitterende Narcissen tot in de puntjes en tot in de perfectie veredeld; Perfecte symmetrische dekbladen met trompetten erop die nog rechter zijn dan een kachelpijp.

Lees verder
3 april 2022

Geen Paniek

Tulipa White Emperor heeft er waarschijnlijk een beetje spijt van dat ze zo vroeg was dit jaar.

De telefoon staat roodgloeiend door de vele verontruste klanten die zich afvragen of de door hun, met veel liefde geplante bloembollen, de vorst en de sneeuw wel zullen gaan overleven.

Lees verder