Blog

22 november 2020

Ons polderse land, aan het Noord-Zee strand​

Het lijkt mij leuk om u te vertellen waar Fluwel zich bevindt. Ik heb inmiddels zoveel nieuwsbrieflezers dat ik het vermoeden heb dat de meesten van u geen idee hebben waar wij vandaan komen.

Lees verder
1 november 2020

De Amaryllis, u kunt ze weer bestellen

Door de mooie zomer zijn de Amaryllissen goed gegroeid en de kwaliteit is dit jaar dan ook echt voortreffelijk.

Lees verder
4 oktober 2020

De Narcis maakt mij blij

Niet alleen de vrolijke bloem die ieder voorjaar als een van de eerste staat te gloren doet mij opvrolijken. Neen, diezelfde Narcis heeft mij ook vele hartverwarmende contacten en vriendschappen gebracht.

Lees verder
13 september 2020

Wat plant ik in de tuin deze herfst?

De drukte is aardig achter de rug. Tijd om na te gaan denken wat ik straks in mijn tuin ga planten.

Lees verder
23 augustus 2020

Bloembollen met bijzondere namen

Die zijn er genoeg, en om allerlei verschillende redenen. Het kan een historische gebeurtenis zijn, een liefdesverklaring, een vernoeming, een cadeau ter gelegenheid van een lustrum … een bloembol is altijd toepasselijk, juist omdat zij zoveel verschillende emoties kan opwekken tijdens haar bloei.

Lees verder
13 augustus 2020

Biologische bloembollen

Het biologisch telen van bloembollen is een vak apart, en dat vak wordt goed verstaan door Huiberts Biologische Bloembollen. Er is veel over te vertellen, dus daarom is deze blog wat langer dan gewoonlijk.

Lees verder
2 augustus 2020

Uitzoeken en pellen van de narcissen

De narcissen zijn eindelijk allemaal binnen nadat ze gerooid zijn. Nu begint het leuke werk: het uitzoeken en pellen van de narcissen.

Lees verder
19 juli 2020

Hoe zit het met gif in de bloembollen?

Zo af en toe krijg ik de vraag hoe het zit met het gebruik van gifstoffen bij de teelt van bloembollen en of deze ook zijn toegepast op de bloembollen die te koop zijn in de Fluwel webwinkel.

Lees verder