Blog

23 januari 2022

De vermeerdering van Lelies

Zoals ik in een voorgaande nieuwsbrief heb beloofd zou ik u zo nu en dan vertellen hoe de verschillende soorten bloembollen door de bloembollenkwekers worden vermeerderd. Daar de Lelies op het moment in de spotlight staan is het voordehand liggend dat ik daar nu wat over vertel.

Lees verder
16 januari 2022

De Lelies zijn weer beschikbaar

De Lelies zijn beschikbaar.

Een nieuw jaar, nieuwe rondes en nieuwe kansen, we hebben er zin in.
Ook dit jaar hopen we weer veel tuinliefhebbers blij te maken met onze mooie bloembollen. We trappen af met de Lelies, die kunt u vanaf vandaag weer bestellen. Vanaf 27 februari kunt u de Dahlia’s en andere zomer bloeiende bolgewassen bij ons bestellen.

Lees verder
28 november 2021

De 2021 Fluwel-Amaryllis top 10

Van welke Amaryllis worden er dit jaar de meeste bollen verkocht?

Lees verder
21 november 2021

De vermeerdering van de Amaryllis

Alvorens de Amaryllis in stukken wordt gehakt wordt zij eerst in haar nakie gezet waarna kop en kont eraf worden geknot.

Lees verder
14 november 2021

Begonia overhouden

Ik zal proberen zo zorgvuldig mogelijk uit te leggen hoe u met de Begonia om moet gaan. 

Lees verder
7 november 2021

Dahlia overhouden

De Dahlia moet gerooid worden om haar zonder kleerscheuren de winter door te krijgen. Natuurlijk, het komt wel eens voor dat een Dahlia de winter overleeft zonder haar te rooien, maar meestal gaat het fout.

Lees verder
31 oktober 2021

Wintertijd … tijd voor de Amaryllis

Ze zijn weer beschikbaar in de Fluwel webwinkel. Dit jaar maar liefst 80 verschillende soorten waaronder ook dit jaar weer een paar heel mooie nieuwkomers.

Lees verder
26 september 2021

Het forceren van bloembollen​

Forceren is, de naam zegt het al een beetje, het geforceerd in bloei brengen van een bloembol; de bloembol dusdanig behandelen dat zij eerder dan haar normale bloeitijd in bloei komt.

Lees verder