Blog

13 september 2020

Wat plant ik in de tuin deze herfst?

De drukte is aardig achter de rug. Tijd om na te gaan denken wat ik straks in mijn tuin ga planten.

Lees verder
23 augustus 2020

Bloembollen met bijzondere namen

Die zijn er genoeg, en om allerlei verschillende redenen. Het kan een historische gebeurtenis zijn, een liefdesverklaring, een vernoeming, een cadeau ter gelegenheid van een lustrum … een bloembol is altijd toepasselijk, juist omdat zij zoveel verschillende emoties kan opwekken tijdens haar bloei.

Lees verder
13 augustus 2020

Biologische bloembollen

Het biologisch telen van bloembollen is een vak apart, en dat vak wordt goed verstaan door Huiberts Biologische Bloembollen. Er is veel over te vertellen, dus daarom is deze blog wat langer dan gewoonlijk.

Lees verder
2 augustus 2020

Uitzoeken en pellen van de narcissen

De narcissen zijn eindelijk allemaal binnen nadat ze gerooid zijn. Nu begint het leuke werk: het uitzoeken en pellen van de narcissen.

Lees verder
19 juli 2020

Hoe zit het met gif in de bloembollen?

Zo af en toe krijg ik de vraag hoe het zit met het gebruik van gifstoffen bij de teelt van bloembollen en of deze ook zijn toegepast op de bloembollen die te koop zijn in de Fluwel webwinkel.

Lees verder
12 juli 2020

“Het gaat altijd anders dan je denkt”

Bij het uitbreken van de Corona crisis moest ik vaak aan zijn woorden denken. Van de ene op de andere dag veranderde het toekomstbeeld compleet.

Lees verder
7 juni 2020

De Narcis in Spanje

Afgelopen winter werd ik gebeld door mijn Narcissenvriend Brian Duncan of ik zin had om mee te gaan naar Spanje om aldaar Narcissen te gaan zoeken in de wilde natuur.

Lees verder
24 mei 2020

De Tulp als vaste plant

Een veel gestelde vraag van onze klanten is waarom de Tulp niet meerdere jaren bloeit zoals zoveel andere bloembollen dat wel doen?

Lees verder