Bloembollenmengsels

Bloembollen los bestellen is inmiddels gemeengoed geworden, maar op onze website zijn er veel meer dingen mogelijk. Wij zijn trots op onze eigen bloembollenmengsels, die we kundig samenstellen en waarmee we internationale bekendheid verkregen hebben. Deze Fluwel-mengsels bestaan uit verschillende soorten bloembollen die samen een schitterend bloembed vormen. Ze bloeien gelijktijdig, zoals u dat van een goed bloemenmengsel mag verwachten.

Bloembollenmengsels, waarom?

De bloembollen in onze webwinkel worden meestal los verkocht, in kleine aantallen. Dat is ook waar Fluwel bekend mee is geworden: bollen voor consumenten, in hoeveelheden die handig zijn voor in de tuin. Onze klanten planten narcissen in een cirkeltje rond een boom, of zetten een bedje tulpen neer, om zo het lentegevoel in hun tuin te kunnen verwelkomen. Maar één kleur, één soort – is dat niet wat eentonig?

Klanten van Fluwel kunnen bij ons terecht voor alle vragen die ze hebben. Vaak hoorden we vragen over het combineren van bollen. “Als ik die nu eens bij die plant, kleurt dat dan mooi?” Graag geven we antwoord op die vragen – maar nog liever zijn we de vragers een stap voor. Zo zijn de bloembollenmengsels van Fluwel ontstaan: combinaties van bollen die mooi bij elkaar passen en op hetzelfde ogenblik gaan bloeien. Plant dit mengsel en u geniet een echt kleurrijk voorjaar!

Bloembollen in contrast

Wat is mooi? Op die vraag heeft Fluwel natuurlijk ook geen eenduidig antwoord. Over bloembollen bestaan evenveel meningen als er bloemen zijn. Tegelijkertijd geldt voor een goed bloembed hetzelfde als voor een smakelijke maaltijd of nette kleding: contrasteren en combineren moeten samen gaan. Kies voor bloemen die bij elkaar passen, bijvoorbeeld in tint en grootte, maar durf met mate ook te contrasteren, door juist een heel andere kleur toe te voegen, of door met verschillende hoogtes te werken. Onze mengsels bestaan onder andere uit tulpen, blauwe druifjes, anemone, krokussen, hyacinten en nog veel meer andere bloemen.

Mode in mengen

Mooie mengsels zijn een kwestie van smaak, maar zeker ook van mode. Wat we nu mooi vinden gold vroeger misschien wel als lelijk. Wat we nu veel verkopen wordt ooit weer ouderwets. Fluwel merkt dat vaak al gauw, want we hebben veel klanten in verschillende delen van de wereld. Zo zien we ook dat de modes verschillen per land. Engelse klanten bijvoorbeeld houden erg van symmetrie, dat zie je aan de narcissen die ze bestellen, maar ook aan de manier van planten.

Fluwel verkoopt ook bloembollen overzee. In Amerika is alles groter, hoor je wel eens zeggen. Dat geldt zeker ook voor tulpen. Amerikanen houden van hoge planten met klokken van bloemen eraan. Op die smaak speelt Fluwel natuurlijk in. Wij volgen de bloembollenmode op de voet, ook in onze mengsels. De bloembollenmengsels van Fluwel passen bij de tijd van nu, bij de smaak van het publiek – en natuurlijk ook bij ons. Alles waar Fluwel voor staat komt terug in onze mengsels.

De mengsels van Carlos

Bloembollen zijn de grote passie van Carlos van der Veek, mede-oprichter van Fluwel en een bekend verzamelaar van narcissen. Hij is ook het creatieve brein achter onze bloembollenmengsels. Geïnspireerd door het werk van collega’s in binnen- en buitenland heeft hij bijzondere mengsels ontwikkeld die nu te koop zijn in de webwinkel van Fluwel. U kunt ze bekijken op de foto’s op de site, maar u kunt ze in het seizoen ook het echt komen bekijken bij Fluwel’s Tulpenland en, met onze eigen bollentrein, in de tuinen die Carlos zelf heeft ingericht rond zijn boerderij. Hier ziet u het resultaat van het planten van al die tulpenbollen.

Bloembollenmengsels bestellen

Fluwel heeft een gebruiksvriendelijke webwinkel waar u eenvoudig een bestelling kunt doen. Natuurlijk is een webshop voor bloembollen wel iets anders dan een online winkel voor kleding of boeken. Bloembollen zijn er nu eenmaal niet continu. De bestelling die u plaatst wordt geleverd op het moment dat dat zin heeft, dus op het moment dat u de bloembollen kunt gaan planten. Wel geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Daarom is ver op voorhand bestellen zinvol.