Muscari (blauwe druifjes)

De officiële, wetenschappelijke naam van deze bloembol, muscari, zegt u waarschijnlijk niets. Maar misschien doet ‘blauwe druifjes’ wel een belletje bij u rinkelen. Zo wordt de soort muscari armeniacum namelijk genoemd in de volksmond. Deze soort, met zijn blauwe belvormige bloemen, zien we ieder voorjaar weer opduiken, naast de andere bekende voorjaarsbloeiers zoals narcissen en hyacinten. De armeniacum is ook de soort die het meest geschikt is om in een pot te leven. Mensen zijn dol op voorjaarsbloeiers, omdat zij het naderende einde van de eindeloze winter aankondigen en nieuw leven beloven. Vanaf dat moment gaan er knoppen aan de bomen groeien en komen de dieren voorzichtig uit hun schuilplaatsen gekropen, totdat op een dag, onaangekondigd, dan toch eindelijk de lente aanbreekt.

Naast de standaard muscari armeniacum zijn er nog talloze andere soorten die u in uw tuin kunt planten. De armenciacum Peppermint heeft prachtige bloemetjes die van wit overlopen in blauw, een fantastisch gezicht. De armeniacum Venus is helemaal wit van kleur. Dan zijn er nog soorten zoals de muscari Valerie Finnis, die grote, indrukwekkende trossen hebben. Alle muscarisoorten zijn makkelijk te verzorgen, of ze nu in een pot of in de tuin staan. De bol bevat genoeg voeding voor de plant om te kunnen overleven en zowel in de zon als in de schaduw staan. Als bonus trekt de muscari ook nog eens bijen aan. De muscari moet in het najaar geplant worden, dan gaat zij in het voorjaar bloeien. Het maakt daarbij niet uit of ze in de tuin staat of binnen in een pot.

De bloembollen van deze mooie bloemen zijn uiteraard te koop op onze site. Bekijk hieronder ons assortiment, of lees meer, over bijvoorbeeld blauwe druifjes planten,  of blauwe druifjes kopen.

Muscari als potplant

Zorg voor een goede afwatering. Een pot zonder gaten in de bodem is een slechte pot. Blijft er water in de pot staan, dan zal de bloembol verrotten, dat wilt u natuurlijk voorkomen. Zorg dat u bij het planten tot tien centimeter aarde in de pot doet, de bloembol erin legt en de rest van de pot vervolgens opvult met aarde. U kunt meerdere bollen in één pot planten, dan krijgt u een mooi vol effect. Zorg ervoor dat het niet te warm is in huis, want hoe koeler de omgeving, hoe langer uw muscari’s mooi blijven.

Muscari kopen

Komt u op onze infopagina over muscari terecht, dan ziet u dat deze er goed verzorgd en smaakvol uitziet, met hoge kwaliteit foto’s en een strakke lay-out. Dit omdat wij de site overzichtelijk willen houden voor onze klanten, maar ook omdat wij onze producten op de best mogelijke manier willen presenteren. Wij geven om onze bloembollen en willen natuurlijk het liefst dat u dat ook gaat doen. Bij ieder afzonderlijk product staat een persoonlijke beschrijving waaruit de passie van de kwekers duidelijk naar voren komt. Wij hopen dat dit enthousiasme aanstekelijk is!