Muscari (blauwe druifjes)

Blauwe druifjes (muscari armeniacum) zien we ieder voorjaar weer opduiken, naast de andere bekende voorjaarsbloeiers zoals narcissen en hyacinten. De armeniacum is ook het soort die het meest geschikt is om in een pot te groeien. 

Soorten blauwe druifjes

Naast de standaard muscari armeniacum zijn er nog talloze andere soorten die u in uw tuin kunt planten. De armeniacum Peppermint heeft prachtige bloemetjes die van wit overlopen in blauw, een fantastisch gezicht. De armeniacum Venus is helemaal wit van kleur. Dan zijn er nog soorten zoals de muscari Valerie Finnis, die grote, indrukwekkende trossen hebben.

Alle muscarisoorten zijn makkelijk te verzorgen, of ze nu in een pot of in de tuin staan. De bol bevat genoeg voeding voor de plant om te kunnen overleven en zowel in de zon als in de schaduw staan. Als bonus trekt de muscari ook nog eens bijen aan. De muscari moet in het najaar geplant worden, dan gaat zij in het voorjaar bloeien. Het maakt daarbij niet uit of ze in de tuin staat of binnen in een pot.

Blauwe druifjes als potplant

Blauwe druifjes zijn ideaal als potplant. Zorg voor een goede afwatering. Een pot zonder gaten in de bodem is een slechte pot. Blijft er water in de pot staan, dan zal de bloembol verrotten. Zorg dat u bij het planten tot tien centimeter aarde in de pot doet, de bloembol erin legt en de rest van de pot vervolgens opvult met aarde. U kunt meerdere bollen in één pot planten, dan krijgt u een mooi vol effect. Zorg ervoor dat het niet te warm is in huis, want hoe koeler de omgeving, hoe langer uw muscari’s mooi blijven. Meer informatie over planten van blauwe druifjes.