Crocussen

Veel mensen kennen de Krokus waarschijnlijk van het fenomeen Krokusvakantie, de schoolvakantie aan het begin van het nieuwe jaar, wanneer de narcissen, hyacinten en Krokussen weer overal te vinden zijn, zowel in parken en plantsoenen als in de bloemenwinkels. Maar wij willen de Krokus de aandacht geven die deze mooie plant verdient. Krokussen geven ons weer hoop, want zij steken als eerste hun kopjes boven de grond uit na een lange winter zonder begroeiing. Geen wonder dat de naam Krokus blijdschap betekent. Krokussen vallen op door hun felle kleuren en blijven hun hele leven lang klein. Er bestaan naast de bekende paarse, gele en witte Krokussen nog honderden andere soorten. Krokussen zijn trouwe bloemen, want eenmaal geplant komen ze ieder jaar weer omhoog. Ze geven de overgang van de seizoenen aan, een soort natuurlijke klok. Komen de Krokussen naar boven, dan is de lente voor de natuur begonnen, hoewel het voor ons mensen nog een paar maanden duurt. Ook al groeit de krokus uit een knol en niet uit een bloembol, bij ons is deze prachtige bloem welkom.

Bekijk hieronder ons assortiment of lees meer informatie over bijvoorbeeld krokus planten of krokus kopen.

Krokus verzorging

Krokusbollen houden absoluut niet van natte voeten en te veel schaduw. Plant ze op een lichte plek in de tuin, maar niet in de volle zon. Plant Krokussen niet in een rechte lijn maar in clusters. Het zijn gezelschapsdieren, in zekere zin. In groepen vallen de Krokussen ook meer op. samen sta je sterk! Planten doet u voordat de vorst zijn intrede doet. Meng de grond waar u de Krokussen in plant met wat mest of ander organisch materiaal, dit stimuleert de groei. U kunt verschillende soorten Krokussen mengen voor een kleurrijk effect, of voor één enkele soort gaan om rust te brengen in uw tuin. Met ons spectaculaire aanbod zijn de keuzes eindeloos. Houd de grond gedurende de herfst goed nat, maar niet zoveel dat de wortels erin verdrinken. Wanneer er nog steeds stevige vorst is in de maand februari moet u de Krokussen bedekken om permanente schade te voorkomen.

Krokus kopen

Krokussen staan bij ons onder het kopje ‘bijzondere bollen’ omdat zij zo uniek zijn dat wij ze niet bij een bepaalde categorie in kunnen delen. Maar dat betekent zeker niet dat u ze niet in uw tuin moet planten. Integendeel: geef de Krokus een kans en u zult vanzelf ontdekken waarom wij er zo dol op zijn. De kleine Krokusbollen kunt u bij ons aanschaffen voor een zacht prijsje, al vanaf mei. Dan heeft u ze tenminste alvast in huis. De bollen kunt u per 25, 50 of 100 stuks kopen, hoeveel u er krijgt ligt aan de soort. Waar u ook voor kiest, u zult ieder voorjaar opnieuw verrast worden door de bonte kleuren die zomaar opeens de grond uitschieten. Van de ene op de andere dag is uw tuin in een lenteparadijs veranderd, zonder dat u het ziet aankomen.