Alliums

Alliums worden ook wel sieruien genoemd. Het zijn ware blikvangers in de tuin. De sierlijke bloem trekt meteen de aandacht. Er zijn vele verschillende soorten van deze bloembol. Sommige groeien gewoon in het wild, zoals daslook. Vele andere zijn in de webshop van Fluwel verkrijgbaar. Bestel Alliumbollen bij ons, dan kunt u deze bijzondere bloem zelf planten!

Alliums planten is gemakkelijk. De Allium is een sierui die, net als de gewone ui, prima gedijt in ons klimaat. Vrijuit geplant in een verwilderde tuin zijn Alliums echt de “finishing touch”, maar ook gegroepeerd in de border doen zij menig tuinbezoeker een plezier. De Allium groeit het beste in een zanderige bodem die niet al te nat is.

De verschillende soorten Allium in de webwinkel van Fluwel zijn door ons geselecteerd op hun bijzondere kwaliteiten. Natuurlijk vindt u bekende soorten, maar ook zeldzame Alliums vindt u bij Fluwel. Probeert u ook eens de wat apartere Allium als schubertii of Hair, zij zijn zeker de moeite waard. Alliums kopen doet u bij Fluwel.nl!