Allium (sierui)

Een allium wordt ook wel een sierui genoemd en gedijt prima in ons klimaat. Alliums zijn ware blikvangers in de tuin. Vrijuit geplant in een verwilderde tuin zijn alliums echt de “finishing touch”, maar ook gegroepeerd in de border doen zij menig tuinbezoeker een plezier. De allium groeit het beste in een zanderige bodem die niet al te nat is. Er zijn vele verschillende soorten alliums.

Allium soorten

Een allium is er in veel soorten, kleuren en vormen. Op Fluwel vindt u witte, paarse en gele alliums. Alliums laten zich uitstekend combineren met vaste planten omdat ze bijzondere vormen en kleuren hebben die vaak voor contrast in de tuin kunnen zorgen. Over het algemeen trekt een allium ook veel insecten zoals bijen aan, maar u kunt deze planten natuurlijk ook als snijbloemen gebruiken.

De verschillende allium soorten die u in onze webshop vindt zijn door Fluwel geselecteerd omdat ze allemaal bijzondere kwaliteiten hebben. Onze prachtige alliumbollen produceren schitterende compact bloeiende bloemen op prachtige hoge stelen, een echte blikvanger voor elke tuinliefhebber.

Allium planten en verzorgen

Een allium planten is eenvoudig. De beste tijd voor het planten van alliumbollen is de herfst, want dan is er nog geen vorst die de tuingrond kan binnendringen. Tijdens de winter mag de tuingrond niet te nat zijn, anders gaan de bloembollen in de grond wegrotten. Er zijn ook allium soorten die zich sterk kunnen uitbreiden. Deze kunt u dan ook prima voor verwildering in uw tuin gebruiken.

Denkt u er ook aan dat het terugsnoeien van deze planten ten koste gaat van de bloei van dat jaar. Tenslotte staan sieruien graag op een leemachtige grond. Mocht u zandgrond in uw tuin hebben dan kunt u de plantgaten met kleimineralen vermengen, daardoor zullen uw alliumbollen nog veel beter gaan groeien.