Bessera elegance

Bessera Elegance
per 25 stuk(s)
€ 6,50
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
Gegevens
Bolmaat/omvang
5 cm
Lichtbehoefte
Zon
Planttijd
Lente
Planthoogte
50 - 60 cm
Plantdiepte
5 - 10 cm
Kleur
Rood
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 24,00 en bespaar € 2,00

Omschrijving

Een nieuwkomer in het assortiment zomerbloeiende bol en knol gewassen. Nou ja… nieuw? Dit in Mexico in het wild voorkomende knol gewasje werd reeds in 1837 geïntroduceerd onder de Engelse tuinliefhebbers.

Je zou het verbazingwekkend kunnen noemen dat zo'n mooie bloem niet eerder op grote schaal is vermeerderd, maar het was denk ik gewoon even zoeken naar de juiste goed groeiende selectie en een kweker die het trucje onder de knie kreeg hoe je haar moest telen. Maar gelukkig worden ze nu aangeboden.

De Bessera elegance luistert naar de volksnaam ‘Koraal Druppel’ en een betere naam is nauwelijks te bedenken. Op flinterdunne, maar stevige, steeltjes verschijnen in augustus en september een wolk van bloedrode bloempjes die zachtjes wiebelen in de wind, werkelijk een genot voor het oog.

De Bessera houdt van het zonnetje dus houd daar rekening mee bij het planten. Vergeet vooral niet om er een paar te plukken voor in huis want ze is werkelijk fantastisch op de vaas. Gewoon een keer proberen, ze zal u niet teleurstellen en u kunt ook een stuk of tien knolletjes in een pot planten: prachtig mooi.