Nieuw

Amos Pettingill

Narcissus Amos Pattingill
per 10 stuk(s)
€ 8,80
Levering vindt plaats na 03-10-2022

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
14 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
40 - 50 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Wit
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 50 voor € 40,50 en bespaar € 3,50

Omschrijving

De witste Narcis op onze kwekerij, vernoemd naar een in America wereldberoemde groenschrijver. Amos Pettingill is het pseudoniem waaronder de oprichters van de specialistische plantenkwekerij White Flower Farm, Dhr William B. Harris en zijn vrouw Jane Grant, sinds 1930 oneindig veel artikelen scheven om het Amerikaanse publiek voor planten te interesseren. Tot op de dag van vandaag wordt deze pseudoniem nog steeds gebruikt door het geweldige team van White Flower Farm voor al hun publicaties over planten en bloembollen.

Bij het 75-jarig bestaan van White Flower Farm kwam de vraag om een Narcis naar Amos Pettingill te vernoemen als cadeau aan de huidige eigenaar Eliot Wadsworth. Met veel plezier en dankbaarheid heb ik de beste en mooiste witte Narcis uitgezocht op onze kwekerij. In Amerika is Amos Pettingill inmiddels een razend populaire Narcis die jaarlijks door duizenden tuiniers wordt aangeplant. Ik hoop van harte dat ook u de kans grijpt om Amos Pettingill in w tuin te bewonderen.

Reeds in 1930 schreef deze legendarische schrijver: “In all of horticulture there isn’t a finer bulb for naturalizing” in een van de eerste Garden Books. U ziet het, deze schrijver had er verstand van.